Dešavanja & Promocije
24.09.2010.

SPRINGFIELD | Nova kolekcija jesen/zima 2010-2011

 spf

 

Madrid, maj 2010. SPF predstavlja ove jeseni svoju novu kolekciju, koja je veoma raznolika, ali uvek u okvirima opuštene ležernosti, kao svog suštinskog obeležja. Mušku odeću čine tri sasvim različita stila inspirisana trima međusobno povezanim životnim ambijentima koja vode do zanimljivih novih rešenja.

Ženska kolekcija nudi ukupno šest linija, za sve tipove devojaka: od alternativnih do onih koje vole rok izgled, preko najženstvenijih.

 

SPF Man

 

Kolekcija Outerwear and Travel odiše nesputanom slobodom putovanja duž “glavne američke ulice” Route 66, što se odražava natpisima u duhu knjige Na putu (On the Road) Džeka Keruaka (Jack Kerouac). Najjače momente ove kolekcije čini odeća prirodnih boja, inspirisana američkom kantri muzikom, prugaste košulje i pantalone ispranih tonova u duhu vintidž estetike, koje avanturistima sugerišu da će tu naći sve što im je potrebno da bi zadovoljili svoju žeđ za avanturom.

 

Za izrazito urbane tipove, Thrill je savršena kolekcija. Vitke figure, tamne boje i inovativne tkanine ističu se u ovoj kolekciji u kojoj pažnju privlače kišni mantili kao što su trenčkot i mekintoš.

 

I na kraju, za povratak u školu, SPF nudi obnovljeni koledž stil. Koledž jakne, polo majice, ragbi majice, Oxford košulje i pantalone - samo su neki od artikala koji se vezuju za ovaj legendarni stil.  Plava, crvena i zelena boja odražavaju optimistički, mladalački i sportski duh.

 

SPF Woman

 

Šest tematskih linija dovoljno različitih da bi odgovarale svakom ukusu:

 

Prva, Nearly 90´s vrlo je ženstvena sa svojim krojevima iz ranih devedesetih godina prošlog veka, koji ističu struk. Ključni su cvetni printovi na tamnoj i braonkasto sivoj  podlozi.

 

U liniji The Rebel Classic dominira crna boja, a bela i siva se kombinuju sa plavim denimom i upotpunjuju bajkerski šik izgled; trake i čipka su kao detalji neophodni da bi se dočarala ženstvena nota.

 

Linija Gossip Girl odiše izrazitom univerzitetskom ležernošću - živopisnom, mladalačkom i potpuno “springfieldovskom”. Novi studentski stil je ovde reinterpretiran: suknje u kombinaciji sa kratkim jaknama do struka, šortsevi sa kravatama, karirane košulje i džemperi sa romboidima i izvezenim zakrpama i  grbovima. Obavezni asesoari - novi rančevi i novčanici.

 

Princess of Persia je linija u kojoj se kombinuju etno i orijentalno, s posebnim akcentom na štampu i cvetne aranžmane.

 

Tople crvene i braon boje kombinovane sa izbledelim džinsom polazna su tačka linije Country Type. Druge alternative su dva broja veće parke muškog kroja preko cvetnih haljina ili debeli štrikani džemperi sa izbledelim rebrastim somotom.

 

Tu je, na kraju, i  Magic Show, ženstvena i božićna linija inspirisana magijskom i kabaretskom zabavom. Osnovnu paletu boja čine tonovi ciklame, mastila, zatim crna i srebrna.