Dešavanja & Promocije
05.08.2010.

Mercator S širi mrežu maloprodajnih objekata u centralnoj Srbiji

Mercator je potpisao Ugovor o dugoročnom zakupu na 15 godina, i na ovaj način, broj prodajnih objekata koji posluju u okviru trgovačkog društva Mercator S, uvećao za 22 objekta, odnosno za novih 12.300 metara kvadratnih trgovačkih površina. Preuzimanjem 230 radnika, Mercator je sa oko 4.200 zaposlenih jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji i pouzdan partner za stabilno poslovanje.

“Nastavljamo sa širenjem maloprodajne mreže u Srbiji kroz ravnomeran regionalni rast, imajući u vidu potrebe tržišta i zahteve potrošača, što je veoma značajno za trenutak u kome poslujemo. Planirana investicija od oko 9 miliona evra, svrstava Mercator i dalje u red najznačajnijih investitora u Srbiji. Strateškim povezivanjem, Mercator S je ojačao poziciju u sektoru maloprodaje u Srbiji i sa oko 9% tržišnog učešća učvrstio mesto drugog najvećeg trgovca”, izjavila je mr Stanka Čurović, predsednik Upravnog odbora Mercator S i pomoćnik predsednika Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Evrope. ”Saradnja sa Poslovnim sistemom Coka, omogućiće Mercatoru da svoju ponudu prilagodi potrebama potrošača, kupovnoj moći i specifičnostima tržišta centralne Srbije kroz tradicionalno poznatu Roda trgovinu. S druge strane, kroz partnerski odnos, obezbedićemo plasman robe fabrike ambalaže Mladost Odžaci i razvoj potencijala domaće privrede”, rekla je mr Stanka Čurović.

U okviru Poslovnog sistema Coka posluju TP Coka i TP Dunav iz Smedereva, TP Inex Velepromet iz Velike Plane, TP Mlava iz Petrovca na Mlavi, TP Nova trgovina iz Petrovca, kao i fabrika za proizvodnju kartonske ambalaže Mladost iz Odžaka.

“Smatramo velikim uspehom, za dalji razvoj trgovine u Srbiji, što smo u uslovima krize pronašli pravog partnera. Mercator je lider u trgovini prehrambenim proizvodima u regionu, sa jasnom vizijom dugoročnog razvoja na tržištu. Zadovoljni smo što smo postigli zajednički dogovor u vezi sa distribucijom i plasmanom kartonske ambalaže, koji će na najbolji način zadovoljiti potrebe sve zahtevnijeg tržišta. Saradnja će omogućiti dalji razvoj i tehnološko usavršavanje proizvodnih kapaciteta fabrike Mladost iz Odžaka i nastavak obavljanja delatnosti u našim maloprodajnim objektima”, rekao je Zoran Rajić, predstavnik Poslovnog sistema Coka.