Dešavanja & Promocije
23.06.2010.

Otvorena najsavremenija farma za tov junadi u Futogu i novi otkupni centar za voće i povrće u Begeču

 

Dijamant Agrar a.d. krajem 2009. godine doneo je odluku da se na proizvodnim ratarskim površinama poveća kapacitet navodnjavanja i da se ide na veću sadnju povrtlarskih kultura. Istovremeno u kompaniji je donešena i odluka o ulasku u stočarsku proizvodnju kroz izgradnju velike farme za tov junadi, kapaciteta 2.000 grla.

 

Farma junadi “Planta”, greenfield investicija, prostire se na 5,5 hektara zemlje i predstavlja jednu od najvećih i nasjavremenijih farmi ove vrste u Srbiji. Otvaranjem ove farme biće omogućena  proizvodnja više od oko 2.000 grla godišnje čije je meso namenjeno kako domaćem tako i stranom tržištu.

Proizvodni deo farme sastoji se od devet štala, silosa za smeštaj hrane, kao i deponije za smeštaj stajskog đubriva kapaciteta 5.000 tona. Uzgoj stoke, kao i proizvodnja stočne hrane u proizvodnom centru “Planta” u potpunosti su mehanizovani  i ispunjavaju svetske Global G.A.P. i ISO standarde.

 

Paralelno sa razvojem stočarske proizvodnje, vrlo intenzivno se ulaže u biznis ugovaranja proizvodnje i otkupa voća i povrća koje plasira na tržište Srbije, ali i šire. U sklopu toga upravo je završena izgradnja novog centra za otkup voća i povrća u Begeču sa 4.000 kvadratnih metara rashladnog prostora. Otkupna stanica se nalazi u samom centru proizvodnje voća i povrća i dugoročno će ugovarati proizvodnju i otkup u celoj Vojvodini. Plan je da u prvoj godini rada otkupi 25.000 tona voća i povrća vrednosti preko dve milijarde dinara.

Centar će takođe imati zadatak da priprema robu za prodaju modernim distributivnim kanalima u skladu s najvišim svetskim standardima. Ova investicija omogućiće ne samo snabdevanje srpskog tržišta nego i izvoz u druge zemlje.

{webgallery}Farma_Junadi_2Farma_Junadi_1{/webgallery}