Zanimljivosti
02.04.2016.

Objekti Lidla niču kao pečurke, ovoga puta u Šapcu!

Objekat površine 2545 kvadrata nalaziće se u ulici Vojvode Janka Stojićevića, preko puta glavne autobuske stanice. Prema navodima kompanije "Lidl", završetak radova planiran je u oktobru 2016. godine.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će objekat u Šapcu biti iz palete novih, modernih objekata "Lidla" kakvi se trenutno grade u Evropi. 

"Šabac je na najbolji način obezbedio sve uslove kako bi "Lidl" baš u Šapcu počeo da gradi nov objekat. To će biti prilika za nova radna mesta u Šapcu. Mi radimo najbrže, najkvalitetnije, najefikasnije kako bismo Šabac učinili povoljnim poslovnim okruženjem što će dovesti nove investicije i zaposliti nove ljude", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović. 

Direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković ističe da je Grad Šabac sve svoje obaveze ispunio na vreme. 

"Lidl" je 2013. kupio parcelu za 100 miliona dinara. Do naredne godine ispunjeni su svi uslovi za gradnju, a parcela je kompletno opremljena. Oni su juče započeli radove, a važno je što u izgradnji učestvuju i šabačke firme koje na ovaj način mogu da zarade", rekao je Vladimir Nedeljković prilikom današnje posete gradilištu "Lidla". 

Violeta Šestić, saradnik za privredu u Kabinetu gradonačelnika, kaže da je dolazak "Lidla" potvrda da je Šabac pouzdan partner i da je privredna klima u Šapcu privlačna i domaćim i stranim investitorima. 

"Činjenica da je Šabac jedan od četiri grada u Srbiji gde "Lidl" počinje izgradnju svog objekta je potvrda da smo pouzdan partner kako domaćim tako i stranim investitorima. Gradonačelnikov tim i ja, kao neko ko direktno komunicira sa njima, vodimo privrednike kroz investiciju. Oni u Šapcu ne gube vreme na pribavljanje dozvola, priključaka, informacija, jer se mi bavimo administracijom, a privrednici svojim poslom i zapošljavanje", rekla je Violeta Šestić. 

Ona je dodala da je u Šapcu u proteklom periodu investirao i veliki broj domaćih privrednika koji dugo posluju u ovom gradu, a sada planiraju da prošire svoje poslovanje. 

"Da je naša komunikacija sa privrednicima uspešna i da im sistem poslovanja koji smo stvorili ovde kod nas u Šapcu odgovara, govori činjenica da je u poslednjih godinu i po dana 20 privrednika kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni i već sada počinju sa poslovanjem. Neki od njih su Vopachel, Čedanit, Lama lumi sport i mnogu drugi. Ali dovoljno smo privlačni i pouzdani i za velike svetske kompanije poput "Lidla"," kazala je Violeta Šestić. 

Prema navodima JP za upravljanje građevinskim zemljištem, kompanija "Lidl" je zainteresovana za kupovinu još jedne parcele u Šapcu u narednom periodu.

Izvor: www.b92.net