Zanimljivosti
21.08.2015.

U ovim situacijama sakrijte platne kartice od sebe

Postoje slučajevi u kojima bi svakako trebalo da se suzdrži od kupovine karticama, a ovo su neke od njih:
 
1. Ako nemate dovoljno za isplatu
 
Najgori slučaj za korišćenje kreditne kartice svakako je kada nemate dovoljno novca da je "pokrijete". Ovo je vrlo jednostavan način da bankrotirate i nagomilate dodatne dugove iz kojih se teško izvlači.
 
2. Da se osećate bolje
 
Smatra se da kupovina pobeđuje depresiju, a kada se govori o kupovini, tu je uvek i "peglanje" kartica. Postoje bolja rešenja za borbu protiv emotivnih problema, a to je čitanje, trčanje, uređivanje vrta ili dobar film.
 
3. Ako već imate dugove
 
Mnogi ljudi ulaze iz dugova u dugove misleći da će se sve rešiti samo od sebe. Pametnije je prvo se rešiti jednog duga kako bi prešli na drugi, a pošto je korišćenje kreditnih kartica takođe svojevrsni dug, prvo izbalansirajte svoje finansije.
 
4. Uticaj alkohola ili gladi
 
S obzirom na to da ponekad stvari izmaknu kontroli, a vi ste jako gladni ili jako pijani, lako se dogodi da posegnete upravo za kreditnom karticom. U tom slučaju kupićete (popiti ili pojesti) više nego što treba i nagomilaće se nepotreban dug.
 
5. Osobe od nepoverenja
 
Svesni smo mnogih prevara koja se događaju u on-line plaćanjima, stoga pazite kome dajete svoju karticu. Događalo se čak da su konobari u restoranima, pa čak i radnici na benzinskim pumpama prosleđivali podatke s tuđih kartica. 
 
Izvor: bizlife.rs