Zanimljivosti
15.01.2015.

Deset najboljih šoping destinacija

Prema listi koju je sastavio američki sajt CNN.com na osnovu kvaliteta ponude za ljubitelje šopinga, prvoplasirani Njujork poznat je po mnogobrojnim buticama najpoznatijih modnih kratora u Ist Vilidžu, šoping centrima u Viliamsburgu, prelepim radnjama u Bruklinu i Brodveju.
 
Drugoplasirani Tokio pleni ljubitelje kupovine svojim trgovinskim centrima, zabavnim parkovima sa poslednjim tehnološkim inovacijama, buticima sa ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobiljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučije se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.
 
Trećeplasirana je britanska prestonica London zbog mnogobrojnih butika koji predstavljaju pravi trezor mode iz čitavog sveta.
 
Četvrtoplasirani je prestonica Malezije Kuala Lumpur, gde se nalaze tri od 10 najvećih trgovinskih centara u svetu.
 
Na petom mestu omiljenih turističkih destinacija u svetu je grad svetlosti i prestonica visoke mode Pariz, na šestom Hong Kong sa obiljem kineske jeftine robe, ali i sa radnjama za one sa najdubljim džepom.
 
Na sedmom mestu je Buenos Airies, neprikosnovena u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina.
 
Beč, poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama, zauzima osmo mesto na ovoj "šoping" listi. Ljubitelji bečke kuhinje, a posebno poslastica česti si posetioci austrijske prestonice.
 
Na devetom mestu je najveći svetski trgovinski centar Dubaji, a na desetom Madrid koji nudi vikend kupovine po znatno povoljnijim cenama nego London.
 
 
Izvor: www.bizlife.rs