Svi ljubitelji pravih domaćih hlebova, od sada će moći da uživaju u prepoznatljivom ukusu Manastirskog, Lazarevog i Ražanog hleba po unapređenoj recepturi. 

Tajna savršenog ukusa ovih hlebova, hrskavih korica i mekanih sredina, je u prirodno ukiseljenom testu koje se ručno mesi, baš kao što su nekada naše bake radile. Samim tim, nema potrebe za dodatnim korišćenjem dozvoljenih pekarskih poboljšivača – aditiva. Hleb je prirodno bogatog kvaliteta, ukusa, trajnosti, izgleda i mirisa.

Za potrebe proizvodnje ovakvih vrsta kvalitetnih hlebova, proizvođači uzgajaju za Don Don najkvalitetnije sorte pšenice koje se melju u sopstvenom mlinu u Zrenjaninu, čime je kompanija zaokružila celokupan proces potpune kontrole kvaliteta od njive do trpeze. 

Manastirski hleb pravi se od mešavine ražanog, pšeničnog i sojinog brašna, uz dodatak ječmenog sladnog ekstrakta i izobiljem semenki uljarica, od kojih su najviše zastupljene semenke suncokreta, lana, susama i bundeva, svaka sa svojim poznatim biološkim svojstvim. Ovaj domaći hleb je harmonija mirisa i ukusa,  a odličan je za sve koji brinu o svom zdravlju.

Lazarov hleb je zahvaljujući tradicionalnom receptu i načinu izrade uvek svež i vlažne, mekane sredine, sa korom svetlo smeđe boje. Ostaje svež 24 sata, a ukoliko ga pravilno čuvate i duže. Pravi se od mešavine dve vrste pšeničnog brašna, polubelog i crnog, ražanog brašna, kao i ječmenog sladnog ekstrakta. 

Ražani hleb se priprema od mešavine najfinijeg ražanog i pšeničnog brašna, kao i ječmenog sladnog ekstrakta. Meljavom celog zrna, brašno zadržava vlakna i mineralne materije koje se, sa svojim dokazanim blagotvornim dejstvima na ljudski organizam, prenose na gotov proizvod – hleb. Rustikalnog oblika, ovaj domaći tamni hleb je prirodno bogatog kvaliteta, ukusa, trajnosti, izgleda i mirisa.