Kupoholičarske vesti
17.03.2016.

Tommy Hilfiger - ženska kolekcija proleće/leto 2016.

Ženska kolekcija proleće/leto 2016. američkog modnog klasika Tommy Hilfiger, pod nazivom The Good Life, inspirisana je avanturističkim duhom i dinamičnim odmorom na egzotičnim ostrvima. 

Ključni komadi kombinuju opušteni ostrvski šarm sa sofisticiranošću, nautičkim i egzotičnim uticajima u miksu sa suncem okupanom paletom boja, sportskim detaljima, teksturnim tkaninama i military elementima. Stil je nadahnut radovima legendarnog fotografa Slim Aaronsa, poznatog po slikama celebrity faca u retkim trenucima odmora. 

Modno putovanje počinje u Honolulu, nekada udaljenoj ostrvskoj destinaciji koja se transformisala u urbano ostrvo. Tropi sreću grad; izgled je istovremeno ženstven i sportski uz obilje tamnog teksasa, trendi atletskih pruga i tehničkog prediva na džemperima. Nautički detalji su integriseni kroz pertle na rimljankama ali i presvučenu dugmad i kanap kaiševe sa kožnim porubima. Paterni variraju od raznobojnih karo šara do pruga i mini printova. Prepoznatljivi stilovi su relaksirajući i fluidni, sa mornarskim uticajima u casual predivima, blejzerima na dvoredno kopčanje, trenč kaputima i navy pantalonama.

Sledeća stanica je Havana, filmično ostrvo na kojem glamur ’50-tih i ’60-tih dobija današnju formu. Khaki neutralni tonovi odišu organskom, prirodnom lakoćom uz akcente koralno crvene koji zrače boemskim šarmom. Kubansko i latino nasleđe inpirisalo je ženstvene detalje u kombinaciji sa 3D teksturnim predivom, dok printovi uključuju retro pruge i mini Tommy Hilfiger logo. 

Putovanje završavamo u Martha’s Vineyard, tipično ruralno američko ostrvo na obali Cape Cod. Rustičan i nagrižen zubom vremena, stil je opušten i cool sa prirodnim teksturama, organskim akcentima i ručno izrađeni detaljima. Isprane farmerke i čist Indigo patchwork bustuju autentičnu estetskusa svilenkastim poplinom, ručno oslikanim prugama i cvetnim printovima prigrlivši nežnu ženstvenost. Mešanje tkanina i Chambray pruge su ključni deo kolekcije.

Žensku kolekciju proleće/leto 2016. možete kupiti u prodavnicama TOMMY HILFIGER u Beogradu – Ušće shopping center i Kralja Petra 30, Novom Sadu – Zmaj Jovina 19, kao i Nišu – Forum shopping centar, kao i Podgorici – Delta city