Istraživanja tržišta
26.02.2016.

4 beogradske pijace dobiće nov izgled

Nov i lepši izgled u narednih nekoliko dana dobiće četiri gradske pijace – „Skadarlija“, „Banovo brdo“, „Železnik“, i „Senjak“.

Za „Skadarliju“ je predviđeno uređenje mlečne hale i potpuno novi rashladni uređaji. Planirali smo da u skorije vreme asfaltiramo gornji deo pijace koji je sada pun rupa, a zatim da postavimo i 139 redizajniranih tezgi – kaže Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace“.

Rashladni uređaji koji su uklonjeni sa „Skadarlije“, nisu bačeni, već su pregledani, očišćeni, „uglancani“ i naći će se u narednih nekoliko dana u natkrivenom delu pijace „Banovo brdo“.

- Završavamo i pijacu u Železniku, a pijaca na Senjaku je skoro u potpunosti sređena. U narednih mesec i po dana počeće i reorganizacija pijace „Đeram“, odnosno razmeštanje tezgi, a u drugoj polovini godine planiramo i da je asfaltiramo i potpuno natkrijemo – najavljuje Sočo.

Deo ove tržnice već je natkriven još prošle godine u septembru. U njemu je trebalo da rade zakupci tezgi iz „Depoa“ u Bulevaru kralja Aleksandra, ali je najveći broj njih zbog različitih razloga od toga odustao. Sada u ovom „šatorskom“ delu radi nekoliko prodavaca, ali je samo dvoje, troje njih nekada radilo u Bulevaru.

Izvor: gradjevinarstvo.rs