Saveti za dobru kupovinu
30.07.2014.

Ovo su greške pri kupovini cipela

Oh, da, štikle su primamljive, seksi, noga je izdužena, ženstvena. Ali štikle su naporne, ostavljaju dramatične posledice na organizam. 
 
Naravno, nećete se odreći cipela sa štiklama ali zato pročitajte kako pametno da kupujete cipele i šta učiniti da vam dan lakše prođe kada ste u cipelama koje imaju visoke potpetice.
 
Evo gde grešite kada kupujete cipele:
 
Kupovina pre podne
 
Cipele sa štiklama nemojte kupovatie pre podne, jer će tokom dana noge oticati. Zato kupujte u večernjim časovima, tada ćete znati koji je pravi broj za vašu nogu.
 
Tesne cipele
 
Nemojte kupovati tesne cipele, u kojima vam je noga već u radnji nabubrila. Neka cipele budu taman, u njima se osećajte komotno a ne stešljeno. Ne računajte na to da će se vremenom razgaziti. Ma, naravno, razgaziće se, ali posle koliko muka i sa koliko žuljeva. Probajte i levu i desnu cipelu jer je uvek jedno stopalo malo jače razvijeno. 
 
Nemojte ceo dan biti na štiklama 
 
Ako baš morate ceo dan da provedete u cipelama na visokom štiklama pokušajte da makar na trenutak odmorite noge. Kada se ukaže prilike uletite u ravne cipelice, papuče, odmorite noge a onda ponovo izgledajte seksi. 
 
Evo i saveta kako odmoriti noge:
 
Protezanje
 
S vremena na vreme protegnite nožne mišiće. Takođe uvek pre obuvanja i skidanja cipela vežbajte nožne mišiće. Zamislite koliki je napor za mišiće koji su stalno na štiklicama.
 
Vežbanje tabana
 
Malu gumenu lopticu kotrljajte po podu, podižite je s poda nožnim prstima. Tako ćete vežbati tabane a snažni tabani sprečiće pojavu problema sa stopalima.
 
Problemi
 
Čim primetite probleme na tabanima posetite lekara, bolje je sprečiti nego lečiti.
 
Izvor: Domino Magazin