Saveti za dobru kupovinu
25.06.2014.

I deo: Muški shopping može biti zabavan?

Britanski psiholog David Lewis posmatrao je muškarce pri kupovini i pri tome im merio puls i krvni pritisak. Došao je do neverovatnih rezultata: svi učesnici istraživanja imali su povišeni krvni pritisak i ubrzani puls u prepunim prodavnicama. "Muškarci su imali simptome stresa, kakve inače pokazuju samo ratni piloti tokom akcije. Najgore je to što ih je 70% već i pre negoli su izišli iz kuće probijao znoj", kaže Lewis.
 
Šta uraditi da se shopping frustracija pretvori u užitak?
 
1. Isplanirajte kupovinu
Možete, npr. da kupovinu temeljno isplanirate, tako da se brže završi. Pre nego što krenete možete prikupiti nekoliko ideja iz modnih časopisa. Pronašli ste nekoliko komada koji bi se dobro uklopili u vaš ormar? Informišite se, npr. na internetu, gde možete nabaviti te ili slične modele.
 
2. Proverite koju veličinu nosite
Prednost je znati koju veličinu nosite, jer ćete tako ubrzati potragu bez mnogo isprobavanja.
 
3. Pomoć prijatelja
Osobe koje dobro izgledaju, pre će se baviti temom mode. Profitirajte od njihovog znanja! Pitajte svog kolegu, koji je uvek tako dobro obučen, gde kupuje odeću ili ga pitajte za savet.
 
4. Koji je vaš stil?
Poznajete li svoj stil? Pre nego što krenete u šoping, otvorite svoj ormar i dobro ga proučite. Prevladavaju li pretežno tamne ili pretežno svetle boje, nosite li sportske ili elegantnije modele? Poznavanje vlastitog stila sprečava promašene odabire!
 
5. Udobna odeća za šoping
I odeća koju nosite na sebi za vreme kupovine je važan kriterijum hoće li shopping akcija biti ugodna ili ne. Vaša odeća bi trebalo da bude udobna, neproblematična za skidanje i ponovno oblačenje. 
 
I vaše cipele moraju da budu udobne, jer u kupovini možete preći i do nekoliko kilometara. 
 
6. Šoping je lepši u društvu
Kupujte u društvu dobrog prijatelja. To je zabavnije nego kad ste sami.
 
7. Častite sebe
Nagradite se nakon učinjenog "posla". Otiđite sa prijateljem na još jedno pivo ili kupite sebi još nešto što već dugo želite. Ali tek na kraju!
 
Izvor: Shop-in-Beograd.com