Zanimljivosti
24.02.2016.

Lidl: 100 objekata u Srbiji, prvi već gotov

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata. 

Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi. 

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

"Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata", istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju. 

Premijer Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače. 

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji, navedeno je u saopštenju.