Saveti za dobru kupovinu
14.08.2014.

Kuda u kupovinu modni saveti: Ne bacajte pare na ove komade, ni po koju cenu!

Kupovina odeće za mnoge predstavlja svojevrstan odmor od svakodnevnih obaveza, zabavu, ali i priliku za druženje sa bliskim osobama. Dokazano je da šoping smanjuje stres i da blagotvorno utiče na povećanje samopouzdanja. Često se desi da kupimo stvari koje su moderne u jednom trenutku, a da već sledećeg shvatimo da nam je ormar zatrpan odećom koju ne nosimo.
 
Da šoping ostane zabava, pratite naše savete i otkrijte koje komade garderobe treba odmah da izbacite iz ormara! Zato, ne oklevajte da se otarasite ovih stvari i da napravite mesta za odeću koja odgovara vašem stilu i konstituciji tela.
 
1. Bojfrend farmerke
Ovaj tip pantalona nikome ne stoji dobro, čak ni viskim mršavicama jer zadnjica u njima izgleda spljošteno a noge debelje nego što jesu. Pa još i ako su iscepane i podvrnute bacite ih odmah (horizontalni prorezi i podvrnuti šavovi dodatno skraćuju noge)!
Bojfrend farke ostavite muškarcima!
 
 
2. Helanke
Helanke jesu udobne i vesele, ali ocrtavaju sve! Zapamtite, SVE!! Ukoliko nemate savršeno telo (a niko nema savršeno telo), zaboravite na helanke! Ako baš želite da ih nosite, obavezno nabacite tuniku ili haljinu preko helanki. 
 
3. Ugg čizme
Ugg(ly) čizme su već toliko godina u trendu da su dosadile i bogu i ljudima. Osim toga, stoje užasno loše, kao da ste polarnom medi odsekli šape i stavili ih na svoja stoapal. Pa još u kombinaciji sa suknjama i kratkim haljinama… No, no! 
 
4. Kroksice 
Plastične klompe su planetarno poularne, ima ih u različitim bojama i dizajna, a obožavaju ih svi. Međutim, material od kog su napravljene nisu dobre za stopala, a istraživanja pokazuju da pojedini modeli izazivaju alergije i rak. Plastična i gumena obuća je jedini tip potpuno vodootporne obuće. Stoga gumene cipele treba nositi po kiši ili za planinarenje po ledu ili za odlazak na zimske ekspedicije. U svim drugim situacijama izgledaćete smešno, jer ta obuća deluje jeftino ma koliko ih skupo platili. Isto važi i za plastične satove u boji!
 
5. Rolke
Važi isto što i za helanke, u rolci će vam se ocrtavati i ako imate samo gram viška! Stoga, ne oklevajte da kažete zbogom rolkama. Ako baš ne možete bez njih preporučujemo vam da ispod rolke nosite pojas za struk ili klasičan steznik
 
6. Silikonske bretele
Silikonske bretele za brushaltere su nastale iz dobre namere proizvođača donjeg veša kako bi ženama omogućili da obuku svaki odevni predmet a da se brushalter ne vidi. Međutim, ova industrija je proizvela potpuno suprotan efekat. Ove bretele, ne samo što se vide iz aviona, nego i izgledaju jeftino, ma koliko skupi autfit imali na sebi. Preporučujemo vam da za veoma otvorene haljine i majice nosite popularne nevidljive brushaltere bez bratela, a za atlet majice stavite nastavak za ukrštanje bretela. 
 
7. Šalvare
Pantalone islamskog stila su modni trend koji ni jednom tipu telesne građe ne stoji dobro. Punije osobe izgledaju još punije, a mršave kao da im je odeća velika pa visi. O efektu opuštene zadnjice, nećemo ni da govorimo.
 
8. Naramenice
Majice sa puf rukavima, naramenicama i epoletama sa bodljama i nitnama bile su do nedavno pravi hit među ženama. Međutim, ovako dekorisane majice stvaraju efekat širokih ramena. Setite se samo kako su ’80-tih izgledale žene sa naramenicama. Isit efekat imaju i ove moderne "naramenice"!
 
9. Karneri
Karneri na pogrešnim mestima mogu transformisati vaše proporcije u negativnom svetlu. Ako se nalaze u predelu stomaka, izgledaćete kao trudnica, a na ramenima će imati efekat naramenica (pogledajte broj 8). Karneri u predelu grudi su idealni za devojke malih grudi, dok ostale treba odmah da zaborave na ovaj modni detalj.
 
10. Haljina sa izrezima
Seksi haljine sa izrezima ne prestaju da budu popularne kod nas. Funkcija ovih haljina je da ženu učine seksi oi privlačnom. Međutim, ukoliko niste mlada devojka skladne građe, u isečenoj haljini izgledaćete droljasto (a ne seksi), jer estetika previše otkrivenog tela nije (i ne treba da bude) za svakoga.
 
 
 
I još nešto: Izbegavajte nekvalitetne i jeftine materijale, koji ne samo da izgledaju loše, već se i brže habaju. Umesto spandeksa, somota, gume, plastike i poliestera koji nepovoljno utiču na vašu kožu, počastite sebe kvalitetnim komadima od pamuka, svile, lana ili kože i nećete pogrešiti! Kada sledeći put budete išlle u šoping, obratite pažnju na materijale, uzmite u obzir lične preferencije i odeću koja odgovara vašoj telesnoj konstituciji. Partite naše jednostavne savete a ne trendove i bićete za tren oka kraljica stila!
 
 Ni zvezde nisu imune! U nastavku pogledajte neke od očiglednih modnih grešaka.