Saveti za dobru kupovinu
05.08.2014.

Kako napraviti savršene kovrdže

Bilo da imate prirodno loknastu ili ravnu kosu, moguće je da napravite sjajnu frizuru u samo nekoliko koraka. Korišćenje viklera je samo jedan od mnogobrojnih načina da napravite loknice. Odaberite način pravljenja kovrdža koji vama odgovara i budite uvek isfrizirani tip top! Uvijanje kose je jednostavnije nego što mislite. Pratite naša uputstva i imaćete savršene loknice! 

 

1. Spiralni vikleri za talasastu kosu 
 
Spiralni vikleri navijaju se na mokru kosu, na koju ste prethodno naneli preparat za kovrdžanje koji se ne ispira. Oni prave viseće spiralne lokne, slične onima kakve su se nekad dobijale navijanjem kose na krpice. Što su spiralni vikleri deblji, to će talasi na vašoj kosi biti krupniji. Ovaj tip viklera ne povećava volumen kose. 
 
2. Klasične lokne za prirodan izgled

 
 
Ako imate slabu, tanku kosu, odaberite metalne viklere jer oni daju veći volumen i čvršće lokne. Sunđerasti i samolepljivi vikleri daju efekat blago uvijene kose i prirodniji izgled. Kad skinete viklere, samo rastresite kosu rukama.
 
3. Loknice uz pomoć figara i difuzera
 
Figaro je vrlo praktična stvar jer lako i brzo uvija suvu kosu, pa frizuru možete da napravite očas posla. 
Međutim, ne treba ga koristiti previše često pošto gori kosu. Da biste zaštitili vlas, pre upotrebe figara obavezno nanesite sprej ili kremu za zaštitu kose od toplote. 
Ako pak imate prirodno kovrdžavu kosu i želite da naglasite kovrdže, sušite je ili prirodno ili fenom sa difuzerom. Što je difuzer veći, to će vam lokne biti lepše.
 
4. Savršene spiralne lokne
 
Za ovu frizuru najbolje je da koristite Magične viklere za glamurozne loknice umesto figara, jer vam ovi vikleri neće oštetiti kosu, a frizura će stajati danima. Neophodno je da prosušite kosu 90% i na vlažnu kosu uz pomoć štapića naneti Magiče viklere. Nakon toga fenom na kratko zagrejati kosu i ostavite viklere 20-ak minuta na glavi. Potom skinite viklere, savijte glavu, malo razbarušite loknice i naprskajte lak za kosu. 
 
5. Afro frizura
 
Tvisteri za kosu se stavljaju na vlažnu kosu, a najbolje ih je držati celu noć. To nije naporno pošto su gumeni, pa najmanje smetaju tokom spavanja. Daju vrlo intenzivne lokne i nisu za kratku kosu. Ako ste se previše ukovrdžali, stavite na krajeve 
silikonske kapi, koje će dati sjaj i malo ukrupniti lokne.  

 
Izvor: Žena.Blic. rs