Saveti za dobru kupovinu
09.05.2014.

Koliko košta matura u Novom Sadu?

I u novosadske škole polako pristižu ponude za organizaciju maturantskih večeri a obično je u cenu od 35 evra po osobi uračunato i piće, kao i hrana u neograničenim količinama.
 
"Piće u neograničenim količinama" je domaće proizvodnje, a sve "strano" mora dodatno da se plati. Večera košta 22 evra. Donećemo svoju muziku i tu ćemo uštedeti. Međutim, kako restorani obično daju gratis mesta za profesore, ali do određenog broja, tačnije 10 odsto, kada budemo zvali sve ostale, cena će na kraju biti 30 evra - kaže Miloš Stojadinović, učenik Karlovačke gimnazije.
Maturanti/kinje kažu da će restoran birati po kvalitetnoj ponudi, ali će i cena imati velikog udela. Aleksandra Ber Božić, direktorka medicinske škole "7. april", kaže da ponude za proslavu maturantske večeri upravo pristižu, a do polovine marta glasanjem će izabrati najbolju ponudu.
 
- Cene se kreću oko 30 evra, a obično svi ugostitelji nude oko tri menija. Ako hoćemo naš bend, to košta još između 1.000 i 1.500 evra. A posebno se plaća i dekoracija sale - kaže Božićeva, koja će ove godine imati oko 350 maturanata/kinja.
 
Najpopularnije mesto za proslavu matura - hotel "Park", nije menjao cenu od prošle godine, pa za 30 evra nudi četiri menija, piće u neograničenim količinama i bend. Konkurent na Ribarcu "Alaska barka" ima rastezljivu ponudu od 20 do 35 evra u zavisnosti od broja ljudi i jelovnika. No, predjelo, čorba i glavno jelo je zagarantovano, a muziku i kolače maturanti moraju da obezbede sami. Sugrađanka Gordana Vasiljević kaže da je već počela da štedi novac za proslavu ćerkine mature.
 
- Bilo bi dobro kada bi proslava u restoranu bila jedini trošak. To je najmanja stavka, sve devojke žele lepo da se obuku, a kupovina haljine, cipela, šminke, pa frizura koštaju višestruko više. Pošto deca ionako nigde ne idu jer niko nema novca, pre bih te pare dala da negde otputuju i vide nešto, ali sam i svesna da je matura za njih posebno veče - kaže Vasiljević.
 
Izvor: www.dnevno.rs
 
A koliko tek treba izdvojiti za haljine, cipele, nakit, frizuru, šminku...?
Uz pomoć naših saveta napravite same svoju frizuru, budite originalne i uštedite. 
 
Kuda u kupovinu savet: Uštedite kupujući!
Uz naše proizvode napravite same svoju frizuru, budite originalne i jedinstvene. Više ne morate plaćati skupe frizure u salonima lepote.
 
Uz pomoć našeg fenomenalnog dodatka za fen za pravljenje lokni zablistajte u maturantskoj noći. Više ne morate da se mučite i da oštećujete kosu raznoraznim spravama. Napravite savršene lokne brzo i jednostavno, bez oštećenja kose. Lako se montira na većinu fenova, pravi lokne bez oštećenja kao od električnog uvijača.
 
Tu su takođe i naši magični vikleri za savršene loknice! Napravite savršene lokne ili nežne talase za samo nekoliko minuta i zablistajte. Kao izuzetan detalj jesu valovi prednjeg dela kose ili šiški koji daju taj prefinjen i glamurozan izgled.
 
Uz haljine sa okovratnikom, maramom ili rolkom, najbolje idu glamurozne punđe. Magične trake su must have aksesoar. Uz pomoć trake napravite najlepše maturske frizure. Savijte kosu trakom, povucite vezicu za zatezivanje i uvijte najlepšu punđu, lako i jednostavno!
 
A za devojke koje žele da budu jedinstvene i originalne - tu su magične boje za kosu za lude frizure! Privremeno ofarbajte pramenove u jednoj ili više boja i zasenite sve oko sebe.
 
Više na: Kuda u kupovinu