Saveti za dobru kupovinu
30.04.2014.

Saveti za pametan shopping

Spemili smo 7 saveta za pametan šoping:
 
1. Isplaniraj i pripremi se
 
Najbolji savet za pametan šoping je da planirate unapred. Pre nego što se upustiš u šoping avanturu, razmisli šta zapravo želiš da pronađeš. Napiši spisak stvari koje su ti potrebne i odredi svoj budžet. Ponekad spontana kupovina može biti najgora stvar za vaš novčanik, tako da se drži spiska i kupuj samo ono što ti je neophodno.
 
2. Obuci se prikladno
 
Neka tvoj autfit bude udoban i prijatan. Obuci nešto što lako možeš skinuti jer te taj dan verovatno očekuje mnogo isprobavanja i presvlačenja.
 
3. Isprobaj više veličina
 
Sa sobom u kabinu ponesi nekoliko veličina jer nema svaki brend odeću istog broja, pa tvoja standardna veličina možda neće biti pravi izbor. Isprobaj nekoliko veličina i izaberi onu koja ti najbolje stoji.
 
4. Proveri materijal 
 
Dodirni materijal i oseti da li odgovoara tvojoj koži pre nego što zapravo kupiš neki komad odeće. Ovo je pogotovo važno ukoliko imaš osetljivu kožu. Proveri da li je taj materijal iritira ili na bilo koji način ne prija.
 
5. Idi sama u šoping 
 
Ponekada kada imate društvo, često umemo da padnemo pod njihov uticaj. Ukoliko kupuješ sama oslonićeš se na svoje instinkte i odabrati nešto što ti se dopada. 
 
6. Budi realna
 
Ne kupujemo baš uvek racionalno, to je dobro poznato. Sigurno je da ti se dopadaju cipele sa ogromnom štiklom, ali činjenica je da one baš nisu funkcionalne i da ih ne možeš nositi u svakoj prilici. Bez obzira na to da li si student, majka ili zaposlena žena potrebna ti je odeća koja ti je udobna i praktična.
 
7. Bez kompromisa
 
Ovaj savet je možda i najvažniji. Najveća greška koju možeš napraviti dok kupuješ je da uzmeš nešto za šta nisi 100% sigurna da ti je potrebno ili što ti nije udobno. Bilo da si u potrazi sa savršenim farmerkama/malom crnom haljinom/štiklama važno je da znaš šta želiš. Ne treba ti još jedan komad koji ćeš ćušnuti u ćošak ormara, već nešto što ćeš nositi i što ti lepo stoji.
 
Izvor: www.bestshopmagic.com