Saveti za dobru kupovinu
25.04.2014.

Kako da uštedite prilikom kuvanja i kupovine hrane?

ODREDITE PORCIJE
Prema jednom istraživanju, nutricionisti su utvrdili da je u jednoj porciji dovoljno 90 grama mesa. Ako pripremate ručak ili večeru, računajte da meso ne treba da zauzima više od četvrtine tanjira. Pravilnim rasporedom hrane štedite na novcu i održavate liniju.
 
BIRAJTE MESO
Fini komadi čistog mesa uvek su skuplji, a drugi komadi su povoljniji i idealni za supe, soseve. Planirajte obroke unapred i kupujte raznovrsno meso, pa i tu možete da uštedite.
 
TESTENINA
S ostacima povrća ili mesa lako možete napraviti salatu s pirinčom ili testeninom. Tako imate gotov obrok za sledeći dan, a uštedeli ste novac jer ste iskoristili ostatke od ručka.
 
POVRĆE
Ponekad imamo nekoliko komada raznog povrća koje ne znamo da iskoristimo, pa ga bacimo. Ali, povrće  možete da iskoristite u raznim varivima ili uz meso.
 
KUVAJTE DVOSTRUKO
Ručak za dva dana je redovna praksa. I to je način uštede jer se hrana ne baca.
 
PONESITE RUČAK
Nosite ručak na posao, tako ćete sigurno uštedeti jer je hrana u kantinama, pekarama sigurno skuplja. Ako imate ostatke od ručka, ponesite ih na posao za idući dan.
 
ČUVANJE VOĆA I POVRĆA
Možda nemate tu naviku, ali ako voće i povrće držite u plastičnim kesama u frižideru duže će trajati i zadržati svežinu. 
 
Izvor: zena.blic.rs
 
Naša preporuka za uštedu prilikom pripreme hrane: Kuhinjski set 8 u 1 u obliku flaše.
 
Trendi flaša od 8 neophodnih kuhinjskih alatki, uštedite vreme i novac, a neka svakodnevno kuvanje postane brzo i lako!