Istraživanja tržišta
14.03.2017.

Lidl: Počela izgradnja marketa na Novom Beogradu

Lidl je otpočeo radove na izgradnji prvog marketa na Novom Beogradu.

"Izgradnja Lidl prodavnice na Novom Beogradu, u ulici Zemunska 4 je započeta ovog meseca, a površina objekta će iznositi oko 2.500 m2 bruto. U pitanju je savremeni diskont koji se gradi prema Lidlovom najnovijem konceptu za uređenje prodavnica. Bez obzira na to kada se gradnja na ovoj lokaciji završi, nijedan Lidl objekat neće biti otvoren pre 2018. godine", navedeno je iz Lidla.

Lidl se trenutno nalazi u fazi ekspanzije na tržištima Jugoistočne Evrope. U Srbiji, trgovačka kompanija gradi veliki broj objekata i distributivni centar u blizini Beograda. I u zemljama u okruženju Lild pravi snažnu ekspanziju otvaranjem marketa na novim lokacijama, ali i renoviranjem postojeće maloprodajne mreže prema novom konceptu Lidlove prodavnice. U Hrvatskoj i Rumuniji, nedavno su otvoreni marketi na nekoliko novih lokacija, dok se u Grčkoj očekuje da investicije u ovoj godini budu oko 100 miliona evra.

Lidl je jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Evropi i deo je Schwarz Grupe koja posluje i sa diskontima Kaufland na ukupno deset hiljada lokacija.

Izvor: www.retailserbia.com