Istraživanja tržišta
07.02.2017.

Nove linije niškog aerodroma! Avio-karte za 15 eura!

Samo u januaru na niškom aerdoromu bilo je više od 20.000 putnika. Ova vazdušna luka privlači sve više poslovnih ljudi, ali i turista.

U februaru iz Niša do Ajndhovena ili Memingena osnovna cena leta jednom niskotarifnom kompanijom iznosi od 1.199 dinara, dok sa beogradskog aerodroma isti letovi iste avio-kompanije koštaju od 6.749 dinara. Iz Niša do Dortmunda može se leteti već po ceni od 1.799 dinara, dok let do iste destinacije iz Beograda košta od 7.399 dinara.

Očekuje se da, uz nova ulaganja i nove destinacije, rekordan broj putnika iz prošle godine bude znatno premašen.

Putnicu su ranije uglavnom putovali iz Beograda, ali je velika razlika u ceni, kako kažu, gotovo duplo manje plaćaju iz Niša.

“Putujem za Holandiju, karta ovde košta 15 evra, u Beogradu je 70, kad uračunam i taksi prevoz, to mi je duplo jeftinije”, priča jedan od putnika.

“Mi smo pre mesec dana rezervisali i povratna karta za nas troje je 60 evra. Drugarica i ja rešile smo da putujemo jer je cena 20, 25 evra, maltene kao do Beograda i nazad. Sad možemo svakog vikenda da idemo jer su takve cene”, ističe jedna putnica.

Cene letova mogu biti i znatno niže u zavisnosti od interesovanja putnika. Sa niškog aerodroma leti se do devet evropskih destinacija, od ove godine i za Cirih. Najniža taksa u regionu, od tri evra, u Niš je privukla četiri avio-kompanije.

“To treba svi da iskoriste, počev od grada, turističkih organizacija, vidite da, od kako je krenuo aerodrom, dolaze i kompanije koje žele da ulažu u Niš”, kaže Vladica Đurdjanović, direktor Aerodroma Konstantin Veliki Niš.

U aerodrom se stalno ulaže. Od danas rade i novi šalteri pa je ubrzana registracija putnika i robe.

Prošle godine ostvaren je i znatan promet u teretnom saobraćaju, oko 2.000 tona, ove se očekuje da to bude više od 3.000.

Niški aerodrom prošle godine imao je najveći rast u regionu. Ovde je u 2016. bilo rekordnih 125.000 putnika. Očekuje se da ove godine taj broj bude bar udvostručen.

Izvor: b92.net/biz