Istraživanja tržišta
14.09.2016.

Još jedan tržni centar u Beogradu - ADA MALL

„Ada Mall“ će biti izgrađen na prostoru nekadašnje Minelove fabrike u Radničkoj ulici.

Portal Beobuild prenosi da se ova lokacija nalazi nadomak Ade Ciganlije, pa će pored stanovnika ovog dela grada tržni centar biti dostupan i velikom broju posetioca „beogradskog mora“.

U tom smislu, ovaj objekat treba da nadoknadi nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora i upotpuni komercijalno-turističku ponudu ove atraktivne gradske zone. Sa 34.000 kvadrata prostora za izdavanje „Ada Mall“ će biti jedan od većih maloprodajnih objekata u gradu i prvi moderni tržni centar na Čukarici.

U odnosu na ostale objekte ovog tipa, može se primetiti pohvalan iskorak kada se govori o arhitekturi i izboru fasade. Talasasto oblikovanje volumena uz kaskadnu spratnost upotpunjeno je kombinacijom fasadnih brisoleja sa velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama.

Tržni centar imaće skoro 1000 parking mesta, tri nivoa kvalitetnog prodajnog prostora i multifunkcionalni prostor za događaje. U okviru projekta biće izgrađena i posebna pešačka pasarela, koja će tržni centar direktno povezati sa autobuskim stajalištem u Radničkoj ulici na pravcu ka gradu.

Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici. Arhitektonsko rešenje izradio je londonski arhitektnoski studio „Design International“.

Investitor je kompanija GTC, već poznato ime na tržištu poslovnog prostora, koja ovim projektom ambiciozno ulazi u segment maloprodaje.

Na lokaciji su do sada završena sva neophodna geomehanička istraživanja, dok se početak gradnje očekuje krajem ove godine. Otvaranje tržnog centra planirano je za jesen 2018.

Izvor: danubeogradu.rs