Istraživanja tržišta
18.03.2016.

Robnu kuću „Ikea“ u Beogradu gradiće „Strabag“

Tender za glavnog izvođača radova na izgradnji prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji i sve prateće infrastrukture je završen, a ponuda kompanije „Strabag“ je  izabrana kao najbolja.

„Strabag“ će radove na lokaciji Bubanj Potok započeti u narednih par nedelja, a završetak svih radova očekuje se do leta 2017. godine.

- Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji. Sa „Strabagom“ smo već imali uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da ćemo uspeh ponoviti i u Beogradu na izgradnji robne kuće koja će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja – rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea“ Jugoistočna Evropa. - „Strabag“ je pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, što je za nas veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”.

- Izgradnja robne kuće u Bubanj Potoku predstavlja nastavak odlične saradnje koju smo u prošlosti imali sa kompanijom „Ikea“. Već smo imali prilike da im budemo partneri u ovom regionu, i posedujemo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka – rekao je Dragan Pavelić, izvršni direktor kompanije „Strabag“.

„Ikea“ će u izgradnju robne kuće investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati preko 30.000m² i zaposliće 300 ljudi.

Izvor: gradjevinarstvo.rs