Istraživanja tržišta
09.06.2014.

Šoping produžava život!

Iako su mnoge žene već odavno uverene u pozitivne efekte kupovine, sada imaju i zvaničnu potvrdu.
Dan proveden u obilasku prodavnica produžava nam život, a najinteresantnije je što su efekti još bolji efekti još bolji kada su muškarci u pitanju, pokazuju rezultati jedne studije.
Viđanje sa prijateljima i razgledanje izloga može odagnati usamljenost i poboljšati psihičko zdravlje navodi se u studiji objavljenoj u Magazinu za epidemiologiju i društveno zdravlje (Journal of Epidemiology and Community Health).U istraživanju je učestvovalo skoro 1.850 „iskusnih kupoholičara” koji imaju 65 ili više godina i žive samostalno na Tajvanu. Oni su upitani koliko često su išli u šoping. Na osnovu njihovih odgovora, istraživači su utvrdili da su oni koji idu u kupovinu svaki dan zdraviji i da su im za oko 25 odsto manje šanse za kraj života.
Preciznije, kod muškaraca je taj procenat 28 odsto, dok je kod žena nešto manji i iznosi 23 odsto, što pokazuje da jači pol ima više koristi od šopinga nego dame.
Istraživači predvođeni doktorom Ju-Hung Čangom sa Tajvana ističu da je, upoređujući sa drugim vidovima rekreacije, šoping mnogo lakši za započinjanje, jer ne zahteva nikakve pripreme.
 
Izvor: www.lepotaizdravlje.rs