Dešavanja & Promocije
29.11.2017.

Replay THINDOWN - lagana kao perce

Replay predstavio ultralaki perjani mantil sa dva lica od revolucionarnog ThindownTM materijala, za sezonu jesen/zima 2017-18


Za sezonu jesen/zima 2017-18, Replay je predstavio invoativnu ultralaku perjanu jaknu od revolucionarne tkanine koja je primenom ekskluzivne tehnologije ThindownTM izrađena od prirodnog paperja, što omogućava kreiranje jakni bez štepanih jastuka, čime je povećana otpornost na hladnoću, a smanjeno izvlačenje perja. ThindownTM je prva tkanina izrađena od 100% prirodnog perja. Ne škodi prirodnoj okolini i zadovoljava sanitarne standarde. 

Tehnikom napredne tehnološke i inovativne obrade guščije perje se transformiše u gotov proizvod: ThindownTM tkaninu. Ovaj specijalno patentiran i čisto italijanski proizvod označava prekretnicu kada je reč o tradicionalnoj obradi perja. Ovaj perjani mantil je postao superlak i tanak, i dovoljno topao da odoli i najljućoj zimi, ali da bude zgodan i za proleće ili jesen. Perje je ravnomerno raspoređeno kroz tkaninu, koja nema horizontalne segmente niti šavove, čime je sprečen prodor hladnoće, odnosno ispadanje samog perja. To znači da se toplota ne rasipa, a prirodne pogodnosti perja iskorišćene su da bi se postigla minimalna debljina tkanine, bez ikakvih vazdušnih segmenata.

Istraživanje, kvalitet, inovativnost i tehnologija ključne su karakteristike ovog komada odeće, koji se može nositi tokom čitave godine i u raznim prilikama. U zaštiti od surove zime, ThindownTM sistem omogućava i do 200% veću toplotu od tradicionalnog perja, a 400% veću od poliestera, i u samo jednom proizvodu obezbeđuje laganost, toplotu, udobnost, trajnost, prozračnost i čvrstu izolaciju.
 
U okviru kolekcije nalazi se inovativni modeli i za žene i za muškarce.  Najtipičniji predstavnici Replay univerzuma, poput teksas jakne s pet džepova i kožne bajkerke, transformisani su u savršeno tople komade od ultralakog i tankog ThindownTM materijala, u kojima će te lakše prebroditi zimu. ThindownTM je jedini materijal na svetu koji sadrži pravo guščije paperje, koje ima neprevaziđenu moć izolacije, nezamislivo kod modela sa klasičnim perjanim punjenjem. I muške i ženske teksas jakne dostupne su u verziji od voskiranog streč denima, kao i od tamno plavog streč denima, dok klasična kožna bajkerka ima dvosmerni zip i upečatljive šavove na pojačanim ramenima.


Perjani mantil od ThindownTM materijala je imperative, a muški i ženski model, izrađeni u tri boje, imaju dva lica, sa zipovima kako spreda, tako in a kapuljači, čime je postignuta apsolutna praktičnost.
Za njega su dostupne kombinacije crno/smb, sivo/plava i smb/narandžasta, dok su za nju kreirani modeli u crno/svetloplavoj, crveno/tamnoplavoj i smb/fluoresentno žutoj kombinaciji boja.
THINDOWN modeli su dostupni u REPLAY radnjama u Beogradu – Knez Mihailova 33 i Novom Sadu – Zmaj Jovina 10, te multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.