Dešavanja & Promocije
02.06.2010.

Mivela dobila intarnacionalno priznaje za superioran ukus

 

Mivela-nagrada-ITQI

Internacionalni Institut za ukus i kvalitet iz Brisela je nezavisna organizacija kuvara i somelijera posvećena degustaciji i promociji vrhunskih ukusa hrane i pića iz celog sveta. Nagrada za superioran ukus (The Superior Taste Award) koju dodeljuje ITQI je priznanje kojim se mogu podičiti mnogi vodeći svetski proizvođači hrane i pića iz preko 80 zemalja sveta.

 

Ceremoniji dodele nagrada prethodila je detaljna degustacija, komentari i sugestije stručnog žirija sastavljenog  od članova 12 najprestižnijih evropskih asoscijacija kulinara i somelijera.

 

Ovom nagradom, Mivela je još jednom dokazala svoj jedinstveni kvalitet.

Naime, mineralna voda Mivela sadrži 330 mg magnezijuma po litru, što znači da unos samo jednog litra dnevno zadovoljva dnevne potrebe organizma za magnezijumom, mineralom od čijeg prisustva u organizmu zavisi preko 350 vitalnih ćelijskih reakcija.

 

Mnogi poremećaji, počev od disfunkcije digestivnog trakta i srca, povećanog tonusa krvnih sudova, loše funkcije nervnih ćelija i gubitka medijatorske funkcije u šećernoj bolesti, češće pojave zamora i usporenog oporavka,  zapravo predstavljaju simptome nedostatka magnezijuma.

 

Zato, unos mineralne vode Mivela olakšava srčane tegobe, obezbeđuje učestvovanje u regulaciji nivoa šećera u krvi, stabilizuje krvni pritisak i poboljšava funkcionisanje nervnog sistema.