Kupoholičarske vesti
04.03.2016.

SCOTCH&SODA Amsterdam Blauw proleće/leto 2016.

Inspirisani korenima Burning Man festivala, šarenim slikama Salvation planina i Pop Art ere, ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama. Kao i uvek, ovaj holandski luxury casual brend ih je pomešao sa daškom indigo voodoo-a.

https://www.youtube.com/watch?v=Qu8TxEnhpEw

PART 1 - BLAUW NOMADS

Naša priča počinje u korenu Burning Man festivala. Blauw nomade pratimo preko prerije kao i njihovu klasičnu denim odeću usput prilagođenu novim okolnostima. Boje su tretirane tzv. pustinjskim efektima –izbledeli pink pastel, plave i zelene nijanse sa crno-belim ivicama. Rese se vraćaju u različitim tehnikama i stilovima. Pripadnica blauw plemena se odeva slojevima meke trikotaže i svilenkastihkomada; velike lepršave siluete su potrebne za dane provedene pod jakim suncem. Sitnice pronađene u pesku su oživele u bakarnim metalnim detaljima, a umetnička dela u liniji majica.Stapanjem u stenoviti pejzaž, pranja su suva i krojevi iscepani posle dana provedenih u pesku, ali je pogled na modne okolnosti i dalje veseo i romantičan. Svetlo izbeljivanje je ključ linija "Blanco Love 'i' Shashiko Dream". 

PART 2 – VOODOO FRUIT

Naši "Sunshine Kolekcionari" stižu u zemlju Voodoo voća. San ljubitelja denima je pretočen u uvrnutu mešavinu Tokija, Burning Mana i pariskog stila. Inspiracija dolazi iz psihodeličnih slika Salvation planine, dok ženske uticaje preuzmaju iz doba Pop Arta. Paletu čine boje sveže banane, maline, limuna i vudu zelene u sudaru sa raznim nijansama plave. Očekujte da pronađete voćne printove i boje u suptilnim prugama i ženskim detaljima. Ova sezonaje super voćna: lišće banane i print višnje na pantalonama i topovima.Favoriti dizajnera? Lice Pop arta i banana smile printovi. Vezene, štampane, utkane i pomešane u različitim razmerama, tačke I tufne su šarene ili tonirane, čak se pretapaju u vesele voćke. Siluete i detalji stvaraju work-wear osećaj sa vrcavim i sportskim, pop art akcentima. Pranja odražavaju letnje pustinjsko sanjarenje. Savršeno letnje pranje "Voodoo Blauw" i ekstremno visoki/niskistruk u "Hipnotic Bay" su favoriti. Tajne srećne poruke se pojavljuju na El Capitan "Sunshine Collectors ', signature komadu kolekcije.

Kolekciju proleće/leto 2016. možete kupiti u prodavnici SCOTCH&SODA u Beogradu – Kralja Milana 3, kao i multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.