Kupoholičarske vesti
07.09.2015.

GOMEX - Odigran humanitarni turnir u basketu!

Humanitarni turnir u street basketu 3 na 3 pod nazivom "Budi deo fuzije - podrži život" odigran je minulog vikenda, od 04. do 06. septembra na Centralnom trgu u Zrenjaninu. 
 
Naziv akcije "Budi deo fuzije - podrži život" inspirisan je procesom fuzije, kojom se spajanjem više malih energija dobija fantastičan efekat.
 
Ovaj sportski događaj zajedničkim snagama organizovala je kompanija GOMEX u saradnji sa brendovima "Gillette" i "Head&Shoulders". Celokupna sredstva prikupljena od prodaje artikala "Gillette" brijača i šampona "H&S", kao i kotizacija za učešće na Turniru uplaćena su Fondaciji "Podrži život", organizaciji koja brine o deci čija bolest zahteva lečenje u inostranstvu. Osnivač ove fondacije je naš proslavljeni glumac Sergej Trifunović. Iznos koji su ekipe uplaćivale za učešće na turniru bio je 4000,00 dinara.
 
Turnir u street basketu 3 na 3 okupio je 14 ekipa iz Zrenjanina i okoline, a utakmice su se igrale na profesionalnom terenu za basket, ranije korišćenom za Prvenstvo Srbije u ovoj grani košarke. Značajnu pomoć, kao suorganizatori, pružili su Grad Zrenjanin, Sportski savez grada Zrenjanina i Okružni košarkaški savez. Valja istaći podatak da su se sudije na turniru, kao i tehnička lica za zapisničkim stolom odrekli celokupnog iznosa dnevnica i doneli jednoglasnu odluku da taj novac bude uplaćen Fondaciji "Podrži život".
 
Utakmice u street basketu naišle su na veliko interesovanje Zrenjaninaca koji su tokom turnira u velikom broju pratili dešavanja na terenu u centru grada. Čak ni loše vreme i relativno niske temperature nisu omele ljubitelje sporta da dođu i uživaju u "bravurama" basketaša.
 
Na kraju, u nedelju, 06. septembra, u završnici takmičenja, titulu najboljih poneli su momci iz ekipe "Sveti Đorđe", dok je drugo mesto pripalo timu "Petago" a treće "Julcima". 
 
Medalje i prigodne poklone u vidu paketa "Gillette" i košarkaških lopti uručili su direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i glumac Sergej Trifunović.
 
Pre zvaničnog završetka turnira, direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević i predstavnik brendova "Gillette" i "Head&Shoulders" uručili su ček sa prikupljenim sredstvima u iznosu od 300.000 dinara Sergeju Trifunoviću, koji se zahvalio organizatorima i pohvalio ideju o spajanju humanosti i sporta.
 
Ovaj događaj je još jedan od dokaza visokog stepena društvene odgovornosti kompanije GOMEX, ali i svojevrsna potvrda činjenice koliko je važno da mladi ljudi i deca u Srbiji budu zdravi, odnosno da im se što pre omogući adekvatno lečenje ukoliko je neophodno.