Dešavanja & Promocije
31.08.2015.

GOMEX i ove godine na Banatskim vrednim rukama

Učesnici manifestacije "Banatske vredne ruke" su razna udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva i drugi koji žele i smatraju da znaju i mogu da se predstave u raznim vidovima narodnog stvaralaštva.
 
Značajnu podršku ovom etnografskom projektu pruža i naša kompanija.
 
Upravo su aktivnosti na unapređenju kvaliteta i obogaćivanju sadržaja turističke ponude grada Zrenjanina uz negovanje, podsticanje, popularizaciju i promovisanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva deo ciljeva koje kompanija "GOMEX", kao visoko društveno odgovrna kompanija, dugoročno pomaže ne samo u Zrenjaninu, već širom Vojvodine.
 
Ovogodišnje "Banatske vredne ruke" okupile su 30 udruženja i aktiva žena iz Zrenjanina i okoline, koje su se tokom tri dana u centru Zrenjanina posetiocima predstavile brojnim kulinarskim i drugim majstorijama. Mnoštvo ručnih radova, goblena, pletenih šalova, tkanih i heklanih radova i raznih poslastica, krasili su dvadesetak izložbenih štandova aktiva žena gradskih i prigradskih naselja. Poslednjeg dana "Banatskih vrednih ruku", učesnicima su podeljene zahvalnice za učešće u ovogodišnjoj manifestaciji, ali i napravljeni dogovori za narednu godinu i 17. "Banatske vredne ruke".
 
Da podsetimo, prvih deset manifestacija imale su takmičarski karakter u više takmičarskih disciplina, a najbolji učesnici predstavljali su naš region na drugim sličnim manifestacijama u Srbiji i osvajali veliki broj nagrada i značajna priznanja. "Banatske vredne ruke" bile su temelj za osnivanje i razvoj mnogih aktiva žena i društava po gradskim i seoskim mesnim zajednicama, kao i mnogih manifestacija istih tih aktiva.