Kupoholičarske vesti
01.07.2015.

Natenane nadimljeno, kao u dobra stara vremena!

Kada pomislite na kvalitetno dimljeno suhomesnato meso, prva asocijacija je seoska pušnica i ponosni deka ili neki rođak, koji sa ponosom iznosi meze na sto i priča o tome kako je dobro „nadimljeno na bukovini“. U želji da vrati uspomene, ali i kvalitet hrane po kom su oduvek poznati vojvođanski krajevi, kompanija Neoplanta lansirala je nove i redizajnirane suhomesnate proizvode, spremane i dimljene baš kako i dolikuje, "natenane".
 
Da li vam zvuči neobično da se u fabrici proizvodi dime na bukovini? E pa istina je! Po uzoru na stara domaćinstva i tradicionalnu pripremu mesa u kućnim sušarama, u kojima se bukovo drvo uvek posebno cenilo, novi Neoplanta delikates proizvodi pripremljeni su u fabrici koja je posebno prilagođena ovom specifičnom načinu proizvodnje.
 
Dimljene šunke, kao i pileći i ćureći filei koji se na ovaj način spremaju, karakteristični su po posebnom "šmeku" koji im daje bukovina.
A ako poželite da ponovo "pustite u promet" staru sušaru koju imate u vikendici ili u svom rodnom mestu? Pa, razmislite još jednom... Ipak je tu tim stručnjaka koji vodi računa da svi zajedno negujemo tradiciju, i da bez muke uživamo u njenim najukusnijim blagodetima.