Kupoholičarske vesti
26.06.2015.

Sa komšijama širom Srbije na kafi kod kneginje Ljubice

Da najboljim komšijama nije potreban povod da svaki danuživaju u svojim malim komšijskim ritualima, i da su komšijske veze neraskidive, čak i kad komšija sa kojim smo do juče pili kafu ne živi više pored nas, potvrdile su još jednom komšije širom Srbije koje su se proteklih mesec dana družile sa Grand kafom.
 
Već tri godine Grand kafa obeležava na Dan komšija i poziva ih da se druže i popiju kafuzajedno. Ove godine je u gradovima širom Srbije poklonila više od 15 000 kesica Grand kafe Gold, ali i još nešto – pažnju kojom se neguje bliskost sa svima koji uživaju u kafi.
Vodeći računa o potrebama komšija i željama svojih vernih potrošača, Grand kafa je ove godine poklonila komšijama u Beogradu, Čačku, Pančevu, Kruševcu, Novom Sadu i Nišu predstavu Na kafi kod kneginje Ljubice, koja je inače deo redovnog programa Muzeja grada Beograda. Uz kafu iz fildžana i ratluk, u autentičnom ambijentu, jedna od najuticajnijih žena u našoj istoriji, kneginja Ljubica pričala je o vremenu koje je obeležila, a publika je imala priliku da čuje i mnoge običaje koje potiču iz tog perioda. Po mnogo čemu ova predstava je odraz naših navika i života i  na simboličan način predstavlja našu povezanost sa samim uživanjem u kafi, koje Grand kafa želi da omogući svojim potrošačima.
 
»Drago mi je što su nam se komšije širom Srbije pridružile na predstavi i kafi i što smona taj način zajedno obeležili Dana komšija«, poručila je Nina Cvetković, senior brend menadžer Grand kafe Gold. »Sama ideje o tome da baš predstava Na kafi sa kneginjom Ljubicom može lako da okupi i još jače zbliži komšije širom Srbije, potekla je od samih naših komšija, jer ko god je imao priliku da vidi predstavu, ona je na njega ostavila utisak bliskosti i želju da se druži sa kneginjom. Želeli smo da upravo takvo uživanje u predstavi i kafi omogućimo svim komšijama, i do sada smo uspeli u šest gradova u Srbiji. 
 
Okupili smo komšije iz čitavih zgrada u Kruševcu i Nišu, potrošači su preko Facebook stranice u velikom broju tražili kart, u Pančevu i Novom Sadu su komšije povele svoje komšije  na večernji provod uz Grand kafu, a u Čačku su se porodice sa decom oduševljeno fotografisale sa kneginjom. Uživali smo u druženju sa svim našim komšijama, posebno sa onima sa kojima smo realizovali razne akcije prethodnih godina, kao na primer u  Kruševcu i Nišu, gde su nam se  pridružile komšije kojima je Grand kafa pomogla da se izgrade rampe za osobe za invaliditetom. Predstava nas je zaista opet sve zbližila i danas imamo ogroman spisak komšija sa kojima smo povezani kao da se oduvek 
poznajemo, sa kojima ćemo uvek zajedno popiti kafu,« kažu u Grand kafi.
 
Cilj svih dosadašnjih aktivnosti Grand kafe, od podele kafe komšijama i postera u zgradama koji promovišu komšijski bonton, nagradnih konkursa i komšijskih druženja, do rampi za osobe sa invaliditetom, imaju za cilj da promovišu istinske ljudske vrednosti kao što su humanost, tolerancija, poštovanje i ljubaznost. To je svojevrstan čin poštovanja 
prema komšijama, koji ne pripada samo jednom danu.
 
Veze koje stvaramo su teško raskidive i vernost prema omiljenom napitku je trajna, jer kafa u nama budi ono što najviše volimo, osećamo i delimo osmeh, prijateljstvo i ljubav. Jer, ma koliko bili različiti  »Sve nas spaja Dan komšija«.