Dešavanja & Promocije
27.10.2014.

Ovo su hit naslovi i hit popusti Sajma knjiga!

Ovi naslovi će bez greške biti hit na predstojećem Sajmu knjiga, koji će se održati od 26. oktobra do 2. novembra. 
 
Geopoetika
 
- Zapisi o prodavcu krvi
Pisac Ju Hu će biti i gost Sajma, a Zapisi govore o ljudima u Kini koji su bili prinuđeni da prodaju svoju krv kako bi prehranili porodice (700 dinara)
 
-000
000 je oznaka za čist kokain. Italijnaski pisac Roberto Savijano, koji je pod zaštitom policije od kada je objavio knjigu Gamora o italijanskoj mafiji, sad je otišao korak dalje i pisao o tome kako kokain kontroliše ceo svet.
 
- Akcije
Oko 300 naslova je na popustu. Novije knjige su snižene od 20 do 30, a starije do 50 odsto.
 
Klio
 
- Biografija Danila Kiša
Biografija našeg velikana pod nazivom Izvod iz matične knjige rođenih U SAD je svrstana u najbolje biografije na svetu, a autor je Britanac Mark Tompson. (1250 dinara)
 
- Bez daha
Gost Sajma Dimitris Sotakis pomalo kritički i humoristično piše o EU i o tome kako ljudi sve manje vremena imaju za sebe (530 dinara)
 
- Akcije
Svi posetioci imaju popust 30, članovi Foruma čitalaca 40, dok će određenim terminima koji još nisu objavljeni važiti i sniženje od 75 posto.
 
Dereta
 
- Biografija Leonarda Koena
Otkrijte zašto ova legenda i u poznim godinama čvrsto stoji na zvezdanom muzičkom nebu i svim top-listama. (950 dinara)
 
- Zilot: Život i vreme Isusa iz Nazareta
Istorijska biografija Isusa Hrista važi za jednu od najkontroverznijih knjiga poslednjih godina, što potvrđuje i prvo mesto na bestseler listi Njujork tajmsa. 
 
- Akcije
Dereta za novije naslove daje popust do 30, a za starije do čak 70 odsto.
 
Laguna
 
- Jedan po jedan
Napeti prvi roman u novom eksplozivnom kriminalističkom serijalu slavnog Tonija Parsonsa, predstavlja priča o sedmorici bogate braće, koji misteriozno počinju da umiru jedan po jedan. (680 dinara)
 
- Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije
Kris Bauer na zanimljiv način opsije Novakov uspeh, kroz paralelnu prizmu ratnih devedesetih u Jugoslaviji. (420 dinara)
 
- Akcije
Na Laguninom štandu u okviru akcije možete da kupite tri knjige za 999, 499 ili za 299 dinara, a tu je i popust od 50 odsto na enciklopedije.
 
Portalibris
 
- Deset ljubavi
Kineska autorka Džang Jueran je meteorskom brzinom postala poznata zahvaljujući ovih 10 fascinantnih ispovedanja o ekstremnom odrastanju jedne devojčice. (580 dinara)
 
- Vitez zatočnik 
Ovo je treći i veoma uzbudljiv nastavak srpske epske trilogije o Milošu Obiliću, pisan perom Aleksandea Tešića. (1450 dinara)
 
- Akcije
Svaki kupac pored kupljene dobija i jednu knjigu na poklon. Neka dela su na akciji svega 100 dinara, a tus u i popusti od 20 do 60 odsto. Takođe, uz knjigu o Francuskinjama na pokon ide kozmetički preparat kozmetike Manna, a uz epske trilogije nakit i privesci umetničkih udrućenja ROD i NAkit od papira.
 
Evro-Đunti
 
- Ples sa medvedom
Neverovatna priča o trojici braće, deci neprilagođenog jugoslovenskog emigranta, koja su zajedno izvela najveće oružane pljačke u istoriji Švedske. (740 dinara)
 
- Tvrđava sa devet kula
Neverovatno emotivna autobiografska priču o porodici koja u zemlji zahvaćenoj ratom kreće na epsko putovanje obeleženo nezamislivim zverstavima i najdirljivijim primera ljudske dobrote. (500 dinara)
 
- Akcije
Popusti od 20 do 70 odsto na redovne cene knjiga, a veliki broj bestselera Džona Grišama, Džejmsa Patersona, Džona Le Karea moći će da se kupe po 299 dinara.
 
Arhipelag
 
- Izvan vremena
Roman Davida Grosmana je proteklih meseci doživeo ogroman uspeh u Nemačkoj i SAD, a kritika ga opisuje kao nešto jedinstveno i nezaboravno. Junaci u ovom romanu, suočeni sa smrću bližnjih, tragaju za smislom života. (525 dinara)
 
- Snežna kraljica
Kritika kaže da je ovo lepa i tragična povest o ljubavi koja ponovo dokazuje da je Majk Kaningem jedan od velikih romanopisaca svoje generacije. (600 dinara)
 
- Akcije
Važiće specijalni popusti od najmanje 30 posto, dok će određeni naslovi biti posebno sniženi.
 
Paidea
 
- Svila
Ovo nije roman. Nije ni novela. Ovo je samo obična priča Alesndra Barika. Počinje s jednim čovekom koji prelazi pola sveta, a završava se s jednim jezerom, po vetrovitom danu. (570 dinara)
 
- Udala sam se za komunistu
Ovaj Roman Filipa Rota vodi nas u vreme kada su u Americi mnoge umetničke i druge karijere bile uništene zbog antikomunističke histerije, a veliki broj demokratskih vrednosti kojima se ta zemlja ponosi bio doveden u pitanje. (790 dinara)
 
- Akcije
Najnovije knjige su na popustu do 20, prošlogodišnje do 30, a ostale od 40 do 60 odsto.
 
 
Izvor: 24 sata