Saveti za dobru kupovinu
21.10.2014.

Pejpal potvrdio: Srbija ispunila uslove, zastoj kod nas

 
U toj kompaniji navode da, iako su planirali da početkom oktobra omoguće vlasnicima Pejpal računa u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.
 
Kažu da je cilj Pejpala da što je više moguće olakša onlajn plaćanja i naplate i ističu da neće ponovo započeti postupak puštanja pomenute funkcije u opticaj dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća.
 
"Imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je Pejpal, vrlo neuverljivo su nam zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su 'nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen pomenuti servis prijema novca bili finansijski propisi u našoj zemlji", posebno ako se zna da su predstavnici Pejpala najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje ovog servisa - navode iz NBS.
 
NBS je poručila u saopštenju da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju Pejpal servisa.
 
Izvor: 24 sata