Saveti za dobru kupovinu
24.09.2014.

Šta pokloniti mladencima?

Svaki put kada ste bili pozvani na venčanje u jednom ste se trenutku zapitali što ćete kupiti mladencima na čiju svadbu idete. To su uobičajene situacije koje se ponavljau i koje uvek pred nas stavljaju pitanje kako proći što bezbolnije po naš novčanik, a da se mladenci tome vesele.
 
Situacija je danas pomalo drugačija budući da su cene skočile u nebesa i svaki gost gleda kako bi zapravo pokrio svoju stolicu. Dakle u zadnje vreme je običaj davati koverte s novcem, s tim da bi bilo dobro pitati budući bračni par koliko je stolica otprilike koštala.
 
Razgovori vezani za finansije nikada nisu bili ugodni, a pogotovo mladencima budući da na jedan suptilan način treba objasniti svima kako njima zapravo ne trebaju peškiri, mikrotalasna, nego samo novac koji bi im pokrio veliki deo troškova.
 
Problem leži u činjenici što mnogi uzvanici i to oni koji pripadaju starijoj generaciji gledaju na darivanje pomoću novca kao na nešto ružno i neprikladno. Njima jedino dolazi u obzir poklon koji će mladenci uvek povezivati s njima.
 
Rešenje problema je da se postigne svojevrsni dogovor. Svi oni koji smatraju kako treba uzeti poklon, neka se odluče za sitnicu koju će mladenci imati kao uspomenu, a opet s druge strane neka im pomognu s malo novca.
 
Iako sam čin nije nimalo romantičan, treba biti praktičan i razmišljati realno. Za razliku od Amerike gde su običaji pomalo drugačiji i gde se na samom početku sastavlja lista poklona od strane mladenaca, kod nas ne postoji dogovor nego se stvari uglavnom rešavaju stihijski.
 
Želite li pomoći budućem bračnom paru, a opet s druge strane ostaviti nešto po čemu će vas se sećati nakon nekoliko godina, uzmite čestitku i napišite par posebnih stihova koji će ostati zapamćeni. Novac će biti samo dodatak, ali upravo će ti stihovi ostati večni.
 
Kao rešenje nudi se i izrađivanje čestitki. Ako imate vremena i volje te malo smisla za kreativnost pokušajte da nabavite sav potreban materijal i sami napraviti čestitku iz snova. Verujte kako ćete ostati u sećanju kao osoba koja je smislila najoriginalniju čestitku.
 
Izvor: Savjetnica.com