Saveti za dobru kupovinu
27.08.2014.

Profi šoping: Kupujte kao modni znalac!

Trendovi
 
1. Držite se komada koji nisu sezonski i koji će izdržati test vremena. Ne možete pogrešiti sa belim košuljama, bomber jaknama i kultnim modelima patika.
2. Midi-dužina će biti popularna i sledeće sezone. Ako nađete modele koji se završavaju bilo gde između kolena i članka, ne oklevajte. Dugačke bermude su najbolji izbor – savršeno su elegantne, a pritom ne izgledaju isuviše formalno.
3. Gledajte na rasprodaje kao na pripremu za sledeću sezonu. To će produžiti rok trajanja komadima koje kupite. Aksesoar od sjajne kože i mini-suknje, salonke zaobljenih prstiju, vojničke čizme, male tašne i metalik materijali su trendovi koje ćemo gledati na jesen 2014.
4. Cipele i aksesoar su najbrži i najjeftiniji način da osvežite garderobu koju već imate i uskladite je sa aktuelnim trendovima. Potražite jarke boje i animal printove poput krokodilske i zmijske kože.
5. Obiđite svoje omiljene radnje pre početka rasprodaja i isprobajte komade koji vam se sviđaju. Tako ćete, kada dođe vreme sniženja, unapred znati koja vam veličina odgovara i koliko ste spremni da izdvojite za neku stvar.
 
Pametna kupovina
 
1. U kupovinu se zaputite sami ili u društvu samo jedne prijateljice. Društvo veće od toga će vas lako uvući u groznicu trošenja, navešće vas da propustite omiljene komade ili će vam dati loš savet. Vodite se maksimom: sama svoj najbolji kritičar.
2. Ostanite verne svoj ličnom stilu. Do sada ste već naučile šta vam dobro stoji i šta vam nedostaje u ormaru, koji brendovi, komadi i boje se najbolje uklapaju uz ono što već imate.
3. Ako ne možete odmah na licu mesta da zamislite kako bi se nešto uklopilo u vašu postojeću garderobu, najbolje je da tu stvar ostavite na vešalici.
4. Nikada ne kupujte nešto u veličini koja vam ne odgovara. „To ću posle prepraviti“ je primamljiva ideja, ali plaćanje krojačice znači da nema uštede. Zapamtite: ako vas neki komad nije očarao dok je imao punu cenu, neće ni na sniženju.
5. Rasprodaje mogu biti odličan način da upoznate neku novu marku, ali ne oklevajte predugo, najbolje stvari se prve rasprodaju.
6. Cipele i tašne su po pravilu prve stvari koje žene kupuju, pa je na tim odeljenjima i najveća gužva. Zaputite se prvo u deo sa odećom i imaćete dobre šanse da dođete do najboljih komada na vreme.
 
Izvor: www.elle.rs