Kupoholičarske vesti
20.08.2014.

Kupovina karticama na internet prodajnim mestima

Raiffeisenbanka je ponudila novu uslugu koja prati savremene trendove i rastuće interesovanje klijenata i klijentkinja za kupovinu preko interneta. Takozvani E-commerce servis u praksi podrazumeva bezbedna bezgotovinska plaćanja karticama iz sistema VISA i MasterCard nainternet prodajnom mestu trgovca ili trgovkinje.
 
Sigurnost internet kupovine zagarantovana je primenom sigurnosnih standarda propisanih od strane kartičnih asocijacija Visa Inc.i MasterCard Worldwide. Na ovaj način maksimalno je smanjena mogućnost zloupotrebe platnih kartica, čime se odgovorilo na najveći izazov trgovine putem interneta.
 
Prednosti internet kupovine su brojne, kako za kupce, tako i za same trgovce. Pre svih, ova vrsta prodaje za trgovce znači niže troškove, poslovanje po principu 24/7 i dostupnost proizvoda kupcima iz celog sveta.
 
Kupci su u mogućnosti da uporede cene proizvoda ili usluga kod različitih prodavaca, te da se opredele za one sa povoljnijom cenom. Takođe, kupovinu mogu da vrše bez odlaska u prodavnicu, onda kada to njima odgovara. Uz uštedu vremena i novca, na ovaj način se izbegava i pritisak prodajnog osoblja tokom kupovine, ali i obezbeđuje bolja dostupnost informacija o samom proizvodu ili usluzi (kroz mišljenje i utiske drugih potrošača). 
 
Izvor: Hellomagazin.rs