Saveti za dobru kupovinu
22.07.2014.

Postanite zdravi i vitki

Pođite sa nama u fantastičnu šoping avanturu i priredite sebi nezaboravno leto!
 
Kuda u kupovinu Vam pomaže da postanete zdravi i vitki. Uz pomoć naših jednostavnih trikova napravite ukusne i super zdrave obroke i ponestie ih sa sobom na posao, u školu ili na put! Ostaćete zdravi i jaki, uz to, smršaćete prirodno, bez gladovanja.
Ono što vam je potrebno za zdrav život jesu voće, povrće, blender i naravno posuda u koju ćete sve poneti sa sobom. 
 
Aktivne komponente iz svežih namirnica su najbolji način da započnete dan!
 
Proteinski napitak
Blendirajte 1 cvet brokolija, šaku spanaća, 1 bananu, šaku badema ili oraha (generalno svo koštunjavo voće treba prethodno potopiti u vodu preko noći, zbog neutralizacije enzim inhibitora), dodati nekoliko urmi (4-5) ili supenu kašiku meda zbog ukusa. Dodati 1 supenu kašiku mlevenog lanenog semena (samleti u mlinu za kafu) i na kraju dodati vodu do željene gustine. Ovaj napitak je bogat biljnim proteinima - amino kiselinama koje se kompletno i brzo resorbuju i efikasno izgrađuju naše telo. Bogat je kalcijumom i magnezijumom, kao i Omega 3 mastima i ugljenim hidratima. Umesto veštačkih proteina koji se preporučuju u fitnesu, možete ovom napitku dodati mlevenu kinou, 2 supene kašike po obroku. Smućkajte i odmah možete da pijete iz iste flaše, nastavak na poklopcu blendera Vam omogućava da ga nosite sa sobom i pijete na putu do posla, u teretani ili gde god Vi poželite.
 
Napitak za podizanje energije 
Ovaj napitak se preporučuje kod umora za trenutno podizanje energije. Blendirati 5 supenih kašika mlevenog lanenog semena (samleti u mlinu za kafu) I 5 pomorandži. Ovaj napitak je bogat Omega 3 masnom kiselinom koja je veoma važna za ishranu mozga, kao i vitaminom C. 
 
Biljno mleko 
Blendirati 1 šaku badema i 2 čase vode. Zasladiti urmama, medom ili javorovim sirupom. Mozete dodati vanilu za bolji ukus. Umesto badema mozete koristiti bilo koje druge koštunjave plodove ili semenke. 
 
Sladoled 


Ako dodate bademovom mleku voće po zelji, blendirate i stavite u mašinu za pravljenje sladoleda, dobićete izvrstan sladoled.
 
Vitaminska salata   
Kupus narendati, a praziluk iseći na kockice. Pomešati u činiji, dodati mrvicu šećera, posoliti i pobiberiti. Preliti prelivom od maslinovog ulja i limunovog soka. Sve to spakujte u posudu i uživajte u zdravom obroku dok ste u pokretu!
 
Izvor: Terapija.blogspot.com, Žena Blic.rs