Dešavanja & Promocije
24.04.2014.

11. Noć Muzeja

U subotu 17. maja 2014. godine od 18 časova pa sve do 2 sata iza ponoći, svoja vrata će za posetioce otvoriti kulturne institucije u više od 60 mesta u Srbiji i 40 zemalja Evrope.
 
Samo u Beogradu, kupovinom jedne ulaznice stičete pravo na posetu 75 lokacija. Cena pretprodajne ulaznice iznosi 400 dinara dok će na dan manifestacije karta koštati 450 dinara. 
 
Kupovina ulaznica vrši se na svim prodajnim mestima Eventima: na Trgu republike 5, TC Ušće, blagajni Doma omladine, Knižari Delfi SKC ali i na ostalim mestima u Beogradu i celoj Srbiji. Više informacija o lokacijama mogu se pronaći na www.eventim.rs. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. 
 
Svoju šetnju kroz muzeje, posetioci mogu da isplaniraju na aktuelnom servisu „Moja staza“. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik. Prijavljivanje na servis „Moja staza“ vrši se posredstvom Fejsbuk naloga ili e-mail adresom. Sadržaji se ubacuju klikom na simbol + koji se nalazi na svakoj stranici dešavanja ispred naslova. 
 
Ponosni sponzor nacionalne 11. Noći muzeja je Viasat History Kanal. 
 
Pokrovitelj Nacionalne Noći muzeja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a prijatelj manifestacije je kompanija Telekom Srbija sa brendom MTS. Ostali sponzori su IDEA, Koka-kola, Alfa banka, Fiat automobili, Samsung, Elektroprivreda Srbije i Grafix.