Kupoholičarske vesti
03.03.2011.

Delta Maxi | Delhaize Group kupio Maxi za 932,5 miliona evra!

Delta Holding će nastaviti da pruža podršku Delta Maxi grupi u njenom daljem razvoju pod novim vlasnicima. Od otvaranja svog prvog maloprodajnog objekta 2000. godine, Delta Maxi je postao najveći maloprodajni lanac u Srbiji i jedan od vodećih maloprodavaca u Jugoistočnoj Evropi. Delta Maxi grupa ima 450 maloprodajnih objekata u okviru 5 tržišta (Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Crna Gora) i zapošljava više od 15.000 ljudi.

 

Delhaize Grupa, koja posluje na tri kontinenta, ima prihod od 20,8 milijardi EUR u 2010. godini i 137.000 zaposlenih na kraju 2010. godine. Ulazak Delhaize Grupe na srpsko tržište doneće brojne pogodnosti kupcima Delta Maxi grupe i dobavljačima, kao i srpskoj privredi uopšte.

 

,,Veoma sam zadovoljan što Delhaize Grupa ulazi na tržište Srbije’’, rekao je Miroslav Mišković, predsednik Delta Holdinga. ’’U proteklih 10 godina, Delta Maxi je izrastao u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Jugoistočnoj Evropi. U svom daljem radu pod vođstvom Delhaize Grupe, Delta Maxi će biti deo jedne još jače i veće porodice. Nastaviće da bude na usluzi potrošačima i da doprinosi zajednici sa istom posvećenošću, kao što je to činio i od samog svog početka. Verujem da je ova transakcija veliki korak Srbije ka Evropskoj Uniji, a za Delta Maxi početak nove faze razvoja."

 

Delta Holding godinama unazad neguje partenerstva i saradnju sa velikim evropskim korporacijama i bankarskim institucijama, kao što su Banca Intesa i Generali Grupa. Nakon prodaje Delta Maxija Delhaize Grupi, Delta Holding će nastaviti da se razvija i da investira u svoju osnovnu delatnost – agrar i proizvodnju hrane. Delta Holding će takođe nastaviti da ulaže u razvoj nekretnina, pre svega u izgradnju novih šoping molova, rezidencijalnih i komercijalnih objekata u Srbiji i ostalim zemljama Jugoistočne Evrope.

 

U ovoj transakciji, UBS je pružio podršku kao finansijski savetnik, a Clifford Chance i advokatska kancelarija Janković, Popović & Mitić kao pravni savetnici Delta Holdinga.