Istraživanja tržišta
28.04.2017.

GORENjE DOBITNIK NACIONALNOG PRIZNANJAZA KVALITET BEZBEDNOSTI I ZDRAVLjA NA RADU

28.04.2017, Beograd –Fabrika Gorenje u Valjevu dobitnik je ovogodišnjeg nacionalnog priznanja za kvalitet bezbednosti i zdravlja na radu „Povelja 28. april“. Priznanje, koje dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, simbolično se dodeljuje svakog 28. aprila, povodom obeležavanja Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Za kompaniju Gorenje bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih jeste prioritet u upravljanju ljudskim resursima, jer iza svake uspešne kompanije stoje zadovoljni zaposleni. Uvođenjem novih, sigurnosnih koncepata, Gorenje sve uspešnije otklanja rizike na radnim mestima zahvaljujući čemu je broj povreda na radu u poslednje četiri godine značajno smanjen. Osimpreventivnih zdravstvenih programa i edukacije za bezbedan i zdrav rad, kompanija sprovodi redovne provere i remont opreme za rad. 

„Nagrada za bezbednost na radu potvrdaje nama u kolektivu Gorenje Valjevo da ono što radimo i u šta ulažemo svakodnevne napore jeste ispravno i daje izuzetne rezultate. Najveći pomak smanjenja broja povreda na radu urađen je uvođenjem Lean proizvodnje, kojim se daje naglasak uređenosti radne okoline i pojedinačnih radnih mesta, pa tako i smanjenju povreda na radnim mestima. Svake godine organizujemo edukacije za sve zaposlene, čiji je cilj podizanje svesti o bezbednosti na radu. Broj povreda smo značajno smanjili, sa ciljem da ih u narednom periodu uopšte ne bude“, istakao je Boris Pavčnik, direktor fabrike Gorenje u Valjevu. 

„Povelju 28. april“ dodeljuje Ministarstvo rada za poseban doprinos i afirmaciju bezbednosti i zdravlja na radu kroz njihovo zakonito, blagovremeno i preventivno postupanje u primeni. Način upravljanja bezbednošću, primena mera, inovativnost u razvoju zaštite, informisanje zaposlenih neki su od brojnih kriterijuma koji izdvajaju nosioce ovog priznanja.