Istraživanja tržišta
27.04.2017.

Kompanija Don Don otvara još jedan proizvodni pogon

Za razvoj pekarstva u Zaječaru 500.000 evra!

Beograd, 26. april 2017 – Don Don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, najavio je otvaranje proizvodnog pogona u Zaječaru do kraja godine. U novi pogon kompanija će uložiti pola miliona evra i zaposliti 40 radnika, a u planu je i otvaranje maloprodajnih objekata. 

Potpisivanjem ugovora o zakupu 1.000 kvadrata poslovnog prostora u Zaječaru, napravljen je prvi korak ka otvaranju novog pogona u sistemu kompanije. Ovde će se proizvoditi dnevno sveži hleb, a ukoliko se ukaže potreba na tržištu, kapaciteti proizvodnje će se proširiti i na specijalne vrste hleba.
 „U svim lokalnim sredinama u kojima poslujemo pažljivo pratimo potrebe i želje potrošača, a budući da Zaječarci već znaju za naše proizvode, ovo je samo stepenik više. Želimo da u novom pogonu primenimo sva dosadašnja znanja i iskustva, tako da hleb koji se ovde bude proizvodio bude kvalitetan, pouzdan, ukusan i omiljen kod potrošača“ – izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don. 
Osim toga, kompanija u planu ima i otvaranje maloprodajnih objekata, što će stvoriti šansu za nova radna mesta. 

„Iako je Don Don je sa svojim prepoznatljivim pekarskim proizvodima na zaječarskom tržištu prisutan već deset godina, želja nam je da potrošačima budemo uvek blizu, pa će  tako i Zaječarci moći da uživaju u svim uvek svežim i ukusnim pecivima  i proizvodima  pod brendovima Tvojih 5 minuta i Naše Zrno, a po pristupačnim cenama“ – dodala je Đurišić.
__________________________________________________________
O kompaniji Don Don 
Don Don je do sada uložio oko 50 miliona evra u razvoj pekarske industrije. Don Don posluje u industriji pekarstva u regionu već 20 godina, a u Srbiji je prisutan devet. Za to vreme, kompanija je pored osnovnog i najvećeg proizvodnog pogona PDM u Pudarcima, nadomak Beograda, koji je kupila 2008. godine,  proširila sastav pogona: Žitoprodukt  Zrenjanin, Kraljevačka pekara, MS pekara  - Jakovo, Zlatni Pek – Leskovac, Žitopek Niš, Žitoprodukt Kragujevac i najveći – Fidelinka pekara u Subotici. U svim pogonima u zemlji unapređena je proizvodnja, uvedene su nove proizvodne linije i otvorena su nova radna mesta. U sastavu Don Dona posluje i najveća slovenačka pekara Grosuplje. Osim na srpskom tržištu, proizvodi se nalaze i na tržištima Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.