Istraživanja tržišta
24.04.2017.

Konferencija ZELENA BALKANIKA

“ELEKTRIČNA VOZILA-BUDUĆNOST U SAOBRAĆAJU”


24. april, Beograd – Kao društveno odgovorna kompanija, Gorenje je još jednom pokazalo brigu za ekološku sigurnost svoje okoline pružajući podršku projektu „Zelena Balkanika“, u okviru kog je održana konferencija „Električna vozila – budućnost u saobraćaju“.

Projektom Zelena Balkanika kompanija Hidria i automobilski klaster Slovenije, u saradnji sa međunarodnim partnerima, kao i lokalnim firmama zemalja jugoistočne Evrope, žele da omoguće mobilnost ekoloških vozila na celom auto-putu od Minhena, preko Beograda, do Skoplja, i time omoguće punjenje električnih vozila i u našoj zemlji. U okviru konferencije otvoren je i prvi e-punjač za automobile u Srbiji, koji je postavljen ispred Mašinskog fakulteta u Beogradu.

„Očuvanje životne sredine je jedno od gorućih pitanja današnjice, zbog čega je neophodna saradnja vladinog, nevladinog i privatnog sektora u pronalaženju održivih rešenja“, istakla je Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenje Beograd. „Projektom Zelena Balkanika napravljen je značajan pomak u unapređenju očuvanja životne sredine. Kompanija Gorenje uvek ohrabruje napredne i smele ideje koje doprinose ne samo očuvanju planete već i rastu ekonomije u Srbiji i čitavom regionu.“

Konferencija je održana u okviru trodnevne manifestacije Dani slovenačko srpskog prijateljstva, koju su organizovali Rotary Distrikt 1912 Slovenija i Makedonija i Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora, a uz podršku ICC-a Srbije, Crne Gore, Slovenije i bratskih Rotary klubova Beograd- Dunav i Idrija.

Tokom Dana slovenačko srpskog prijateljstva, koji sutrajali od 21. do 23. aprila, posetioci su imali priliku da uživaju u razovrsnom programu. Poslednjeg dana u Kolarcuje održankoncert najstarijeg duvačkog orkestra u Evropi, a koji je bio namenjen prikupljanju novčanih sredstava za stipendije mladim taletovanim muzičarima.

Gorenje je kompanija koja već 66 godina predstavlja sinonim za inovativne, pouzdane i kvalitetne aparate za domaćinstvo, visoke energetske efikasnosti, napravljeni od materijala koji se reciklira i do 80%.