Istraživanja tržišta
21.09.2014.

U krizi, jedan biznis ipak cveta: žene sve više ukrašavaju nokte!

Dok mnogi američki biznisi pate u usporenoj ekonomiji, jednoj vrsti biznisa sve je bolje i bolje: žene troše više novaca na svoje nokte! Uz to, postaju i sve smelnije u dizajniranju noktiju - bazični crveni tonovi laka sve se više pretvaraju u plave, zelene, pa čak i uzorke, recimo životinjske. Trend donosi profite, posebno na području Los Angelesa gde se mogu naći neke od najkreativnijih boja i uzoraka.
 
U jednoj firmi, severno od Los Anđelesa, pune se, pakuju i šalju u više od stotinu zemalja širom sveta staklene bočice s lakom za nokte. To je kompanija OPI, sa Suzi Weiss-Fishmann kao izvršnom potpredsednicom i umetničkom direktorkom. Ona kaže da žene postaju sve sklonije avanturi sa svojim noktima. „Danas možete biti konzervativna zaposlena žena i imati nokte obojene plavo ili zeleno ili u tamnim tonovima.“
 
Mnoge žene u Americi eksperimentišu dizajnima na svojim noktima. „Zapanjilo me što se sve radi na noktima, nisam mogla da verujem očima,“ kaže Judie Gabor, koja planira da stavi na svoje nokte šljokice u salonu Marie Nails, gde su mnoge manikirke obučene u Japanu.
 
Marie Ueno ima salone u Sjedinjenim Državama i u Japanu, gde je oslikavanje noktiju popularno već celu deceniju. U Americi, trend je uhvatio korene tek poslednjih par godina. „Amerikanci vole dizajn s dimenzionalnim efektom,“ kaže Ueno.
 
Takav dizajn je specijalnost manikirke po imenu The Naja. Ona kreira 3-D nokte koristeći nekonvencionalne predmete, poput umetaka kose i spajalica za papir. Ukrašavala je nokte i zvezdama poput Lady Gage. Upravo su slavna lica popularizovala oslikavanje noktiju. „Oslikani nokti su prikladni za svaku ženu. To je poput novog ruža za usne.“
 
Opsesija oslikanim noktima postala je i veliki biznis. „U stvari, sad sam u recesiji zaradila više novca nego ikada ranije,“ kaže The Naja.
 
Posao cvate i za kompaniju OPI. „Sjajno nam ide. Prodaja je rasla dvocifrenim procentima u zadnjih 5 godina,“ kaže Suzi Weiss-Fishmann.
 
Mnogi potrošači kažu da kad se novac mora štediti onda je lakše potrošiti 5 do 10 dolara na lak za nokte nego kupiti nešto skuplje.
 
„Ako kupujete novu odeću ili torbicu, to će verovatno biti skuplje nego da samo malo izmenite svoj izgled novim lakom za nokte,“ kaže studentkinja Kathryn O'Sullivan. Ona i njena prijateljica Samantha Berendt svoje nokte ukrašavaju same kod kuće, nizom jeftinih lakova i nalepnica. „Sve više ljudi to radi. Tako je i zabavnije.“
 
Kuda u kupovinu savet: Zabavite se oslikavajući svoje nokte! Uz naš veličanstveni komplet sjajnih lakova za nokte postanite prava profesionalka u dekorisanju noktiju! Magične Olovke za ukrašavanje noktiju se koriste jednostavno i lako. Ako znate kako da iscrtate tačkice i linije, neće Vam biti teško da osmislite fantastičan dizajn za vaše nokte! Više informacija o proizvodu, pročitajte ovde. Poručite odmah na tel: 011/655-8-655. Ograničen broj!
 
 
Izvor: VoaNews.com