Istraživanja tržišta
09.09.2014.

Trikovi: Šta sve žene rade da izgledaju mršavije (a nije dijeta)

Kad je reč o vitkoj liniji, čini se da su neke žene spremne da učine sve kako bi izgledale mršavije - osim dijete. Dve trećine žena misli da bi trebalo da izgube koji kilogram, ali za dijetu nemaju vremena niti volje, pokazalo je istraživanje.
 
Umesto toga, koristiće trikove poput nošenja crne odeće, nanošenja lažnog tena i ogromne torbe. Ipak, najpopularniji trik je nošenje donjeg veša poput Spanxa koje funkcioniše kao steznik. Visoke potpetice dodaće centimetre, a velike sunčane naočare daće utisak da im je lice manje, pokazala je anketa sprovedena na uzorku od 2.000 žena.
 
Duge majice i jakne koje pokrivaju neugodne naslage, kao i pantalone sa visokim strukom takođe su u arsenalu trikova pomoću kojih ženska figura može izgledati tanja. Gotovo 90 odsto žena koje su učestvovale u istraživanju izjavilo je da se često služi takvim trikovima.
 
Četiri od deset dama priznalo je da viške nezgodno raspoređenih kilograma kontrolišu donjim vešom, a isti broj je izjavio da radije koristi stilske trikove nego da ulaže dragoceno vreme na najnoviju dijetu. Čak 11 odsto žena koristi jaki make-up kako bi odvratile pažnju od svog tela.
 
Među manje konvencionalne trikove spada i nošenje postavljenih grudnjaka koji daje iluziju velikih grudi i uskog struka, uvlačenje trbuha i uspravan stav. 39 odsto žena izjavilo je da voli da nosi odeću koja im ističe obline, ali 31 odsto ih je sklono širokoj odeći koja skriva telo. 27 odsto žena kupuje premalene haljine samo da bi mogle da kažu da su uspele da uđu u neki konfekcijski broj. Srećom, dve trećine žena smatra da je investicija u pretesnu odeću besmislena.
 
Evo, najčešćih trikova:
 
- nošenje donjeg veša - steznika
- crna odeća
- duge jakne koje prikrivaju stomak i zadnjicu
- visoke potpetice
- uspravan stav
- postavljeni grudnjak pomoću kojeg grudi izgledaju veće, a struk tanji
- nošenje širokog gornjeg dela
- nošenje pruga kojima se izdužuje figura
- gladovanje na dan kad želi da izgleda vitko
- lažni ten
- pantalone sa visokim strukom
- velika torba
- druženje sa prijateljima koji su deblji
- punđa ili konjski rep
- jak make-up koji se skreće pažnju s lica na telo
- nošenje ogromnih sunčanih naočara kako bi lice izgledalo sitnije
 
Izvor: Kurir-info.rs