Dešavanja & Promocije
09.11.2016.

Sve o 54. Beogradskom sajmu nameštaja

Od 8. do 13. novembra u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma biće održan 54. Beogradski sajam nameštaja.

Istovremeno, do 12. novembra u halama 5 i 11 biće organizovan 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije.

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, okuplja proizvođače nameštaja i distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, veliki broj profesionalaca iz zemlje i sveta kao i širu javnost.

Jedan od najvećih evropskih sajmova, jedinstveno je mesto za sagledavanje kompletne produkcije domaćih proizvođača, učesnika iz regiona, kao i ponude uglednih svetskih kompanija.

Sajam je najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna i plasman noviteta u formi, materijalima i idejnim rešenjima za kompletno opremanje enterijera.

Oba događaja neguju jasnu biznis orijentaciju i od velikog su značaja za domaću i regionalnu privredu.

U novom izdanju manifestacija će nastaviti prošle godine uspostavljen i dobro ocenjen novi koncept.

Konceptualni pomak napravljen je u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu i do velike promene u
komunikaciji. Ovogodišnje izdanje stavlja akcenat na poslovni segment, i u fokusu sajma su kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja.

Potvrdu novom konceptu sajma daje povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova.

Uz akcenat na domaću i regionalnu produkciju i premijere dizajnerskih ideja, misija sajma uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne
prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno-estetske dorade modela. Svi aspekti savremenog dizajna, uređenja i opremanja enterijera, koji u današnje vreme podižu kvalitet života i oplemenjuju životne i radne prostore, tradicionalno će se naći na centralnom godišnjem događaju.

U Halama 3, 3A, 2B i 2C izložen je dizajnerski asortiman. Ove godine na sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis. Izlagaće mnogo više kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope.

Sajam kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja i srodnih privrednih grana nastoji da održi vodeću ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja.

Najznačajniji poslovni program koji Beogradski sajam nastavlja da uspešno sprovodi na 54. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije je Hosted Buyer program, sa ciljem efektnijeg plasiranja proizvodnog programa izlagača ove dve manifestacije na nova tržišta.

Na izložbenom prostoru učestvovaće više od 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a očekuje se više od 85.000 posetilaca.

Izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja.

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju Design Talks, odnosno razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati tokom trajanja sajma.

Tokom trajanja sajma posetioci će imati priliku da vide i poseban segment u okviru Sajma nameštaja, Izložbu mladih dizajnera, koja okuplja mlade i sveže autore u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

Učesnici na izložbi, vodeći umetnici iz čitavog regiona, predstaviće svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma.

***
Radno vreme:
utorak i sreda, 8. i 9. novembar… 10:00 – 19:00
četvrtak – nedelja, 10-13. novembar… 10:00 – 20:00

Ulaznice:
cena pojedinačne ulaznice je 300 RSD, a za grupne posete 200 RSD. Ulaz za učenike stručnih škola i fakulteta besplatan je 10. i 11. novembra.

Parking:
100 RSD po satu. 

Izvor: danubeogradu.rs