Dešavanja & Promocije
24.09.2010.

Cortefiel | Kolekcija jesen-zima 2010-2011.

 

ctf

 

CORTEFIEL WOMAN

 

U današnjem haotičnom svetu čovek traži svoje utočište.

Moda je oduvek izvor eskapizma. Danas više nego ikada. Stoga se i Cortefiel, u potrazi za inspiracijom za sezonu jesen-zima 2010-2011, okrenuo ka raznovrsnim formama lagodnosti.

 

Neusiljena romantika. Sanjalačka, s toplinom cveća i čipke.

Uzvišena prefinjenost. Slast glamura i vrhunski damski maniri.

 

Povratak klasici. Predah koji nam pruža ono što je dobro znano. Lagodnost tradicionalnog.

Avantura putovanja. Otkrivanje drugih kultura i načina. Istraživanje i radoznalost.

Nepokornost. Suptilne izjave neslaganja. Individualni, lični put.

Izaberite svoj i uživajte.

 

CLASSE D’ELEGANCE

Eteričnost, senzualnost i ženstvenost. Ovaj trend inspirisan je časovima klasičnog baleta, probama i garderobom scenskih primadona. Udobnost i ženstvenost odeće koja se nosi na probama meša se sa luksuznim, magičnim i prelepim scenskim kostimima na premijeri.

 

Elegancija koja se stiče tokom beskrajnih časova probe nadahnjuje balerine posebnom gracioznošću, koja je poslužila kao inspiracija za ovu kolekciju. Ističu se lepršave linije bluza, haljine bez rukava i kaputi do kolena, koji daju ovoj liniji notu francuske boemštine.

 

BEYOND BLACK

Crno je nota, tema i inspiracija ove linije. Omiljena boja kad je reč o modi, sinonim za eleganciju, za moderno i najnovije trendove. Neizbežna na modnim pistama i u ormanima. Bez ove boje nemoguće je zamisliti savremenu modu.

 

S crnom bojom kao glavnim obeležjem, ova kolekcija predstavlja liniju čistog kroja, besprekorno strukturirane odeće. Neutralna crna boja osvetljena je belom i osnovnim tonovima kao što su žuto-smeđa, zelena i tamno braonkasto crvena, zvezda svetskih modnih pista. Rezultat je pažljivo elaborirana i veoma svestrana linija.

 

COZY HERITAGE

Mešavina starog i novog, klasičnog i modernog definiše ovaj trend u okviru nove ženske kolekcije Cortefiel za jesen-zimu 2010-11. Inspirisan ženama koje znaju kako da kombinuju podjednake “doze” tradicionalnog i savremenog, koje vole grad, ali se ne odriču vikenda u prirodi. Ženama koje imaju urođen osećaj za eleganciju i besprekorne manire, ženama koje vode aktivan život i neguju otvoren um.

 

Ovaj trend bi se mogao uporediti sa uživanjem u klasičnom koktelu u najmodernijem i najpopularnijem klubu u Londonu. Inspiracija garderobom izuzetne, prefinjene žene sa urođenim osećajem za modu. Odeća najmodernijih kolekcija kombinovana sa posebnim vintidž komadima; jedinstveni odevni artikli koje je ćerka “nasledila” od majke.

 

Rezultat je izrazito personalizovan i sofisticiran izgled, uz notu ekscentričnog. Izvanredna žena koja ne robuje modi, već svakom trendu daje svoj lični pečat kombinujući novo sa garderobom koju već ima u ormanu, u stilu odeće krojene po meri. Gospodstveni izgled, uz nagoveštaj engleskog ruralnog stila, klubova za gospodu i elegantnih čajdžinica.

CORTEFIEL WOMAN WEEKEND

 

THE FUN OF IT

Linija inspirisana putovanjima žena pionira, i prilikama da proširimo svoje horizonte otkrivajući egzotične nove predele. Muza ove kolekcije je Amelija Erhart, koja se smatra najodvažnijom ženom pilotom svih vremena. Amelija personifikuje pionirski duh i odlučnost da se uspe.

 

Žena koja ne zna za ograničenja, koju karakterišu urođena radoznalost i želja da otkrije, istraži i premosti svaku prepreku na koju naiđe; žena koja, zahvaljujući svom razumevanju i viđenju mode, na putovanjima opaža najizvanrednije detalje. Bogatstvo printova u folk stilu sjedinjeno je sa pilotskim jaknama i vojničkim pantalonama. Dizajn mnogih komada odeće inspirisan je intarzijom. Ovo je izrazito eklektičan trend i neverovatno udoban.

 

CARPE DIEM

Ulični elegantni trend u kome je urbano inspirisano neuglednim “seoskim” stilom. Majice sa nitnama, digitalna foto grafika ili ukrasi od metala u kombinaciji sa kariranim printovima, čizmama u kaubojskom stilu ili cvetnim printovima. Moderan, opušten urbani izgled koji garantovano neće proći neprimećen.

 

CORTEFIEL MAN

 

CORTEFIEL COLLECTIONS

Inspiracija regijom Catskills, koja se nalazi severoistočno od Njujorka i jugoistočno od Olbanija, poznatom kao idealno mesto za oslobađanje od stresa i anksioznosti gradskog života. Idila nadomak grada, u kojoj, umesto asfalta i betona, vladaju drveće i reke. Tu su se povlačili američki umetnici i pisci, i tu je nastala Američka škola pejzažnog slikarstva.

 

Ova modna linija odražava kombinaciju gradskog načina života, gde je na prvom mestu posao, i bega u idiličnost prirode.

 

HUDSON VALLEY: zelena, crvena, tamno siva boja uglja i mornarsko plava.

SWAN LAKE: bež, braon, boja kamilje dlake, boja plavog patlidžana i petrolej plava.

GREEN COUNTRY: boja mahovine, nafte, bakra, zelena.

 

CTF

U CTF nastavljamo putovanje koje smo započeli u proleće 2010. Dokolica, slobodno vreme, odmor, putovanje i avantura jesu ono što pokreće muškarca koji bude nosio ovogodišnju kolekciju.

 

Na umu smo imali ekspediciju koja evocira one iz prošlih vremena, na primer Francuza Morisa Hercoga (Maurice Herzog) ili Engleza Lorensa Outsa (Lawrence Oates). Tako smo se odlučili za dve destinacije naših kolekcija: ANNAPURNA i USHUAIA.

 

Što se boja tiče, u prvoj dominiraju sive, ledene, crvene i tirkizna.

Plave i zelene boje, uz malo žute preovlađuju u drugoj liniji.